Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şakir Karakaya, ''Aydın'ın, çiftçi sayısı bakımından Türkiye'nin en fazla organik tarım yapılan ili olmasına az kaldı. Ne kadar çok çiftçi organik tarıma katılırsa bu anlamda bilinçlenmenin daha fazla olduğunu görüyoruz.'' dedi.

Karakaya, yaptığı açıklamada çiftçi sayısı bakımından 2011 yılında Aydın'ın Türkiye ikincisi olduğunu kaydederek, organik tarımın insan sağlığı ve sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu söyledi. Organik tarım yapan üreticilere Bakanlık desteklerinin yıldan yıla arttığını vurgulayarak, ''Çiftçimize 2008 yılında 109 bin 111, 2009'da 859 bin, 2010'da 864 bin ve 2011'de 1 milyon 954 bin 652 lira ödemişiz.'' şeklinde konuştu. Vatandaşların, zaten organik tarım yapıyor olsalar bile ürünlerini sertifikalandırması gerektiğini hatırlatan Şube Müdürü Karakaya, ''Aydın'da ürünlerimiz zaten doğal ama sertifika verip sertifikalı satmış olacağız. Bir ürünün üzerinde 'organik' yazıyorsa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından takip edilmiş, sertifikalandırılmış ve kontrolu yapılmıştır.'' dedi.

Türkiye'nin çok zirai ilaç kullanılmaması bakımından şanslı bir ülke olduğunu da dile getiren Şakir Karakaya, ''Ülkemizin toprakları, gelişmiş ülkelerin topraklarından daha az yıpranmış. Organik tarımla topraklarımızı üç nesil sonraya da bırakmak için şimdiden önlem almalıyız.'' diye konuştu. Organik tarımda kullanılan zirai ilaçların belirlenmiş olduğunu, bunların toprağa, doğaya, hayvana ve insana zarar vermediğini belirterek, kontrolsuz bir sahadan kontrollu bir sahaya geçildiğini ifade etti. Toprağın sadece eozyonla kaybolmadığına dikkat çeken Karakaya, ''Aşırı gübreleme, ilaçlama ve aşırı sürüm de toprağı köreltir. Şimdiden topraklarımız için önlem alıp daha kullanılabilir hale getirmeliyiz.'' dedi.