Aydınlıların 13 gündür demokrasi nöbeti tuttuğu meydana 500 belediye personeliyle gelen Başkan Özlem Çerçioğlu arbedeye yol açtı. Meydandaki platforma kendi kürsüsünü taşımak isteyen Çerçioğlu ile AK Partililer arasında yaşanan gerilimi Denizli Büyükşehir Başkanı Zolan yatıştırdı
Aydınlıların 13 gündür tuttuğu demokrasi nöbetine Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gölge düşürdü. Kendi kürsüsüyle Kent Meydanı'nda konuşma yapmak isteyen Çerçioğlu arbedeye neden oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana demokrasi nöbetlerine katılmayan Çerçioğlu'nun, 500 belediye personeliyle geldiği meydanda ortalığı karıştırmasına vatandaşlar, "Şimdiye kadar neredeydin Çerçioğlu" diyerek tepki gösterdi. Yaşanan arbedeyi misafir olarak gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan yatıştırdı.

Darbe girişiminin olduğu günden beri halkla iç içe olmadığı için AK Partililer tarafından eleştirilen Çerçioğlu, bugün 'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenledi. Belediye personeli ağırlıklı yaklaşık 500 kişi, Çerçioğlu'yla birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı.
Bu esnada Aydınlıların Atatürk Kent Meydanı'nda 13 gündür sürdürdükleri demokrasi nöbetinin hazırlıkları yapılıyordu. Geceye davet edilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Meydanı'na gelerek Aydınlıları selamladı. Kuran tilaveti ile başlayan programda İstiklal Marşı okundu. Programın sunucusu CHP'lilerin de programa katılacağının duyurusunu yaptı. Çerçioğlu da yanındakilerle birlikte meydana doğru hareketlendi.
Meydandaki birçok vatandaş ezilme tehlikesi atlattı. Program için kurulan platformun önüne gelen bir grup belediye personeli, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kürsüyü kurulan platformun üstüne çıkarmaya çalıştı.
AK Partililer, kürsünün platforma çıkarılmasına karşı çıkınca iki grup arasında arbede yaşandı. Yumruk ve tekmelerin konuştuğu olaya polis müdahale etti.

'Tehdit etti' iddiası

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, 13 gündür demokrasiye sahip çıkmak için meydanda olduklarını, desteğe gelen hiçbir partinin kürsüsünü platforma çıkarmadıklarını söyledi.

Özmen, "Sayın Çerçioğlu, platforma çıkarak konuşma yapabilirsiniz" dedi. İddiaya göre Çerçioğlu, tartışmaların yaşandığı esnada platformda bulunan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş'ı işaret ederek, 'seninle görüşeceğiz' diyerek tehditte bulundu.
Ardından platforma çıkan Çerçioğlu, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile el ele vatandaşları selamladı. Çerçioğlu'nun konuşurken vatandaşlar "Şimdiye kadar neredeydin?
" diyerek tepki gösterdi.