HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Pazartesi günü Alatay Elektromobil Projesinin konuşulduğu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik öncesi Aydem ve Gediz Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü ve beraberindeki heyet, Alatay Elektromobil takımı ile bir araya geldi.

Şehir içi ulaşıma yönelik, fosil yakıt tüketmeyen elektrikli araç projesi olan ve TÜBİTAK “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında iki yıl üst üste birinci olarak büyük bir başarı elde eden Alatay Elektromobil takımına destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını  belirten Hayrettin Üçüncü,  Alatay takımında yer alan tüm üyeleri göstermiş oldukları özverili çalışmalardan ve elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti. PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Alatay Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, Alatay Elektromobil araç projesinin nasıl başarıya ulaştığına, bu başarıya ulaşırken öğrencilerin ve hocaların büyük fedakârlık gösterdiğine ve emeklerinin göz ardı edilemeyeceğine değindi. Ayrıca projenin gerçekleştirilmesinde kendilerine destek olan Aydem’e katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Alatay’a yapılan ziyaretin ikinci kısmında ise Aydem heyeti ve Alatay Elektromobil takımı, aracın üretilmiş olduğu PAU Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi’nde yer alan Elektrikli Araç Üretim Laboratuvarı’nı gezdi. Burada Aydem heyetine Alatay Elektromobil takımı tarafından aracın üretim aşamaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan gezinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi.