ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde 10 gün önce ayak bileği kesilen baba ve 5 çocuğu adeta çöp yığını haline gelen evde yaşam mücadelesi veriyor. Baba ve 5 çocuğu yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor.
    Merkez Tepebaşı İlçesi Esentepe Mahallesi Cem Sultan Sokağı 8 numarada yaşayan Arıkan ailesi zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. Emekli olan Baba Mustafa Varol Arıkan'ın sağ ayağının iltihaplanma üzerine kesilmesi sonucu zor günler yaşamaya başladı. Baba Arıkan çalışamayınca aldığı emekli maaşı ime geçinemez oldu. Aile geçinemeyince anne, çocuklarından ikisini yanına alarak bir arkadaşının yanına taşındı. Baba Arıkan ise kesik ayağı ve 5 çocuğuyla ortada kaldı. Mahallelinin yardımıyla ayakta durmaya çalışan Baba ve 5 çocuğu şimdi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
    Ayak parmaklarındaki iltihaplanma sonucu sağ ayağının 10 gün önce bileğinden kesildiğini belirten çaresiz Baba Arıkan, "Sağlıklıklıyken çalışıyordum. Şimdi emekli maaşımla idare etmeye çalışıyoruz. Bunun 250 TL'sini ev kirasına veriyoruz. Geri kalanı ile 5 çocuğumla birlikte karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. O da yetmiyor. Bir başımıza kaldık." dedi.
    Yaşları 6 ila 20 arasında değişen Ümit, Yağmur, Bahar, Uğurhan, Erdoğan, Damla ve Volkan adlı 7 çocuğu olduğunu belirten Baba Arıkan, eşinin iki çocuğunu alarak arkadaşının yanına taşındığını ve 5 çocuğu ile bir başına kaldıklarını kaydetti. Cem Sultan Sokağı sakinleri, Arıkan ailesine ellerinden geldiği kadar yardım ettiklerini belirterek, "Ancak kapıyı herkese açmıyorlar. Baba Arıkan çocuklarını ellerinden alacaklar diye korkuyor. Elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Ama yetmiyor. Bu sağlıksız bir ortamda yaşamaya çalışıyorlar" diyerek yetkilileri aileye yardım etmeye çağırdı. CİHAN