İstanbul Adalet Sarayı'nda Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen avukatlar, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlar ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı. Bu durumu protesto eden Denizli Barosu’na bağlı yaklaşık 100 avukat, adliye önünde eylem yaptı. Avukatlara yapılan müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirten Denizli Barosu’na bağlı avukatlar adliye önünde bir süre slogan attı.
Avukatlar adına konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yapmak isteyen avukatların, polisin çok şiddetli saldırısına maruz kaldığını söyledi.Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten İlhan, "Adliye binaları demokratik hukuk devletlerinde insanların hak arama mekanlarıdır. Hak arama mekanlarında herkes, binanın gösterişini ya da devasa büyüklüğünü değil içinde kendini güvende hissedip hissedemeyeceğini düşünür. Bugün maalesef yargının kurucu unsurlarından biri olan savunma ve onu icra eden avukatlar bile adliye içinde kendini güvende hissedemiyorsa vatandaşlarımızın neler hissettiklerini düşünmek bile istemiyoruz’’ dedi.
Avukatlar olarak yaşanılanlar karşısında sessiz kalmayacaklarını kaydeden İlhan, şöyle konuştu: "Yürürlükteki yasalarımız, evrensel hukuk normları ve Havana Beyannamesi'nde belirtilen avukatların hak ve sorumlulukları gereğince, her geçen gün demokrasi ve hukuk kurallarından uzaklaşıldığı baskıcı devlet anlayışının yaşandığı bir ortamda biz avukatlar olarak her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne duyduğumuz inançla demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Adaletin üç saç ayağından biri savunmaya yani avukatlara yönelik yapılan bu tür saldırılara karşı susmayacağımızı, her platformda konuşacağımızı, meslektaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve bu konudaki kararlılığımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla sunarız’’