Haberdenizli.com

Şu ana kadar paralarını ödeyip satın aldığı 1970 ve 2005 yılları arasında üretilen farklı markalara ait 150 radyoyu tamir edip çalışır hale getiren Avukat Yollu, eski radyolarla ilgili sergi açmayı planlıyor.  

Satın aldığı eski radyolarında tamiratını kendisinin yaptığını anlatan Avukat Yollu, “Aydın’da abim Mustafa Yollu’nun elektronik eşyaları tamir ettiği küçük bir servis dükkanı vardı. Çocukluğumda ve öğrencilik yıllarımda abime çıraklık eder, yardım ederdim. Özellikle radyo tamirinden iyi anlarım. 5 yıldan bu yana internet üzerinden ve mezatlardan eski radyolar alıyorum. Aldığım radyolar genellikle evlerin bodrumlarından çatı katlarından ve depolarından çıktığı için tozlu ve bozuk oluyor. Boş zamanlarımda bir hafta satın aldığım radyonun temizliğini ve arızasını tespit etmeye çalışıyorum.  Radyolar çok eski olduğu için arızalı parçaların tamiri mümkün değilse, İstanbul ve İzmir gibi metropol şehirlerden internet üzerinden bozuk parçanın yerine yenisini sipariş ediyorum. Her radyoya kendi emeğimi saymazsak 300 - 500 TL arasında masraf yaparak çalışır hale getiriyorum” dedi.

Avukatın Radyo Aşkı

Bazı Markalara Önem Veriyorum

İnternet üzerinden ve mezatlardan satın alacağı radyolarla ilgili bazı markalara önem verdiğini anlatan Avukat Yollu, “Radyonun yanında kaset çalarlar, pikap çalarlar ve ses sistemleri de satın alıyorum. Özellikle radyo alırken Grundig, Panasonic, Sony, Teknick markalara ait profesyonel cihazları tercih ediyorum. Şu an elimde 1970 ile 2005 yıllara arasında üretilen ve hepsini çalışır hale getirdiğim 150 radyom bulunuyor. Bazen de beni tanıyanlar evlerindeki eski radyoları getirip bana hediye ediyorlar. Ben bir şeyin bozuk olmasına dayanamam. Geçen ay internet üzerinden gördüğüm eski bir radyoyu almak için Denizli’den Antalya’ya gidip geldim. Bozuk parçalarını da İstanbul’dan getirdiğim radyonun üzerinde iki hafta emek harcayarak çalışır hale getirdim. Bu radyoların frekans ayarları ve ses kaliteleri çok yüksek. Üzerinde çalışıp tozunu pisliğini temizleyip çalışır hale getirdiğim radyoları satıp para kazanayım diye bir derdimde yok. Hepsinde ayrı bir ana, hatıra yüklü olan bu radyoları açacağım bir sergide sanatseverlere göstermek istiyorum” dedi.