Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, önderliğindeki 16 kişiden oluşan heyet, “Termal Sağlıkta Marka Kent Pamukkale-Karahayıt” projesinin temel faaliyetlerinden biri olan yurtdışı iyi uygulama örnekleri inceleme gezisine, Almanya’nın ardından ÇEK Cumhuriyeti incelmesiyle devam ediyor.
Almanya’da Frankfurt, Bad Orb ve Bad Kissingen bölgesindeki termal faaliyetleri yerinde inceleyen Pamukkale İlçesi heyeti, ÇEK’e geçerek incelme gezisine kaplıcaları ve termal turizmiyle ünlü olan Karlovy Vary şehrinden başladı. Heyet, ilk olarak Prag büyükelçiliğimizin ticaret ataşesi vasıtasıyla organize edilen Karlovy Vary şehrinin belediye başkanıyla başkanlık binasında bir araya geldi. Başkan Gürlesin ve Vali Yardımcısı Soykan’ın da yer aldığı heyet, şehrin termal turizmi hakkında bilgi aldı.

BİLGİYİ PAMUKKALE İÇİN KULLANACAĞIZ
Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin öneminden ve potansiyelinden sıkça bahsederek burada termal turizmin geliştirilmesinin önemine işaret eden Başkan Gürlesin, “Yeni kurulan Pamukkale Belediyesi’nin kurucu başkanı olarak görev almaktayım. Önceliklerimiz arasından Pamukkale, Karahayıt ve Akköy’ün termal turizm alanında geliştirilmesini sağlamaktır. Buradaki örnekleri inceliyoruz ve bunları ilçemizde uygulayacağız” dedi.
Belediyedeki resmi görüşmenin ardından, Karlovy Vary şehrindeki termal turizm bölgesinde inceleme yapıldı. Şehrin her yerinde farklı biçim ve çeşme şekillerinde suların aktığı tespit edildi. Başkan Gürlesin, bu uygulamanın benzerinin Karahayıt bölgesi için uygun olabileceği belirtti. Başkan Gürlesin inceleme boyunca tüm kaynakları ayrıntılı bir şekilde inceleyerek altyapısı ve tesislerin nasıl kurulduğu hakkında yetkililerden sürekli bilgiler aldı.

-HEYET ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN KONAKLADIĞI TESİSTE-
Heyet, gün boyu süren inceleme gezisi sonunda Gazi Mustafa Kemal'in konakladığı Karlsbad Plaza'yı gezdi. Burada yetkililer, Ulu Önder Atatürk’ün termal tedavi için şehre yaptığı ziyaret hakkımda bilgi verdi. Heyet, Ulu Önder Atatürk’ün ziyareti hakkında bilgi içeren girişteki levhanın önünde fotoğraf çektirdi. Oldukça verimli bir gün geçiren proje ekibi daha sonra Prag'a geçti. Burada, şehir planlaması ve mimarisini inceledi, çeşitli temaslarda bulundu. Başkent Prag'ın Avrupa’nın en önemli turizm merkezinden biri olduğunu heyete aktarıldı. Ayrıca ticaret baş müşaviri de ziyaret edildi. 
Pamukkale İlçesi Heyeti, son olarak tekrar Almanya’ya geçerek Bad Fussing'de çeşitli temaslarda bulunacak.