İtalya'da düzenlenen Down Sendrom Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın sporcusu Muhammed Tuğrul Şahin, Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı ziyaret etti. Ziyarette, kulüp başkanı da olan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ö.Levent Tuncay, Kulüp Başantrenörü Bayram Yalçınkaya, Spor Merkezi Müdürü Fırat Eser, antrenör Selçuk Kıran ve ailesi de hazır bulundu.
Rektör Bağcı, ziyarette yaptığı konuşmada 2006 yılında hizmete açılan PAÜ Spor Merkezi'nde yüzme branşında gelen başarıların kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bağcı, "Olimpiyat bayrağına sahip tesisimizde hedeflerimizden bir tanesi de olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesine destek olmaktır. Bu bağlamda adımızı taşıyan spor kulübümüzün özel sporcularda aldığı bu başarı, bizi ve tüm Denizli halkını gururlandırmaktadır.” dedi. Dekan Tuncay da Denizli’nin adını sadece yurtiçinde değil, yurt dışında da duyurmaya başladığını ifade ederek, "Geçen sene yüzme branşında ve tenis branşında elde edilen başarıların yanında, özel sporcularda da böyle bir başarının gelmesi bizleri ayrıca memnun etti.” diye konuştu. Başantrenör Yalçınkaya ise geçen sene yüzme branşında beş sporcuyla milli takımda yer aldıklarını belirterek, "Türkiye rekorlarını kılpayı kaçırdık. Bunların yanında Tuğrul’un Avrupa şampiyonu olması, bizleri gerçekten gururlandırdı. Kulüp olarak, yabancı transferli yüzücüleri olan ve bütçeleri bizim 10 katımızdan fazla olan kulüpleri artık zorlamaya başlamış durumdayız. Yüzmede bir sporcumuz, 2016 olimpiyatları için B barajını geçmeye çok yakın ama asıl hedef, 2020 olimpiyatlarında finalde yüzen bir sporcumuz olmasıdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Bağcı, şampiyon sporcuya altın taktı. Şahin ise Bağcı’ya, altın madalya aldığı törenden bir fotoğraf hediye etti.