HABERDENİZLİ.COM

Doğru Yol Partisi’nin kurucu üyelerinden ve eski genel başkanı Yıldırım Avcı’nın ölümü memleketi Denizli’nin Çal ilçesinde üzüntüyle karşılandı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Değerli bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk siyasetinin ve Çallılar’ın başı sağolsun” dedi.

İzmir’de bir süredir tedavi gören Yıldırım Avcı dün hayatını kaybetti. Cenazesi ise, yarın (Perşembe) ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İzmir’de toprağa verilecek.

Yıldırım Avcı, Süleyman Demirel’in emanetçisi olarak da tanınıyordu. 1927 yılında Çal’da dünyaya gelen Yıldırım Avcı’nın ölümü memleketi Çal’da da da üzüntü yarattı. Avcı’nın beyefendi kişiliği, dürüst siyasi duruşu ile yörede çok sevildiğini söyleyen Akcan, “Çal’ın yetiştirdiği değerli bir büyüğümüzü kaybettik. Yıldırım Avcı’nın Türk siyasetine ve demokrasisine önemli katkıları olmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Sevenlerinin, ailesinin ve DYP ailesinin başı sağ olsun” dedi.

AVCI’NIN HEYKELCİĞİ DİKİLECEK
Başkan Fethi Akcan, ilçe merkezindeki Atatürk Parkı’na, Çal’ın yetiştirdiği önemli isimlerin heykelciklerinin kısa süre sonra dikileceğini, bunlardan birinin de Yıldırım Avcı’nın heykelciği olduğunu sözlerine ekledi.