ADANA (CİHAN)- Bağımsız Ülkücüler Platformu Başkan Yardımcısı Seyfi Atmalıoğlu, ''12 Eylül'e yargı yolunun açılması ülkücüleri mutlu etti. Bugün ülkücülerin günü.'' dedi.
Kenan Evren'in savcılık tarafından ifadesinin alınmasının Türk demokrasi tarihinde önemli bir milat olduğuna dikkat çeken Atmalıoğlu, ''Bu gelişmeyi, Bağımsız Ülkücüler Platformu olarak son derece olumlu bir gelişme olarak karşıladık." diye konuştu.
31 yıl önce ülkücülerin verdikleri onurlu mücadele sonrasında haksız yere işkenceye maruz bırakıldığına dikkat çeken Atmalıoğlu, "Ülkücülere reva görülen haksız uygulamaların, işkencelerin ve zulmün mimarı olan 12 Eylül cuntasının yargılanması yolunun açılmasına hiçbir ülkücünün duyarsız kalamayacağı açıktır. Bugünlerin geleceğini düşünerek 'Bağımsız ülkücüler' olarak anayasa değişikliği ile ilgili referandumda evet oyu kullanmıştık. O zaman ve akabinde kandırıldığımızı iddia edenler hatta bizi çok ağır sözlerle itham edenlere karşı sustuk ve aldığımız ülkücü terbiye gereği cevap vermedik ve bugünün gelmesini bekledik. Bugün de kimseye 'haklı çıktık' diyerek yeni polemik başlatmak niyetinde değiliz. Ancak her ülkücünün daha önce vicdanlarında binlerce kez mahkum ettiği cuntacıların adalet karşısına çıkarılmalarıyla ilgili yaşanan gelişmelerden duyduğumuz memnuniyeti de kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

İHL'Lİ ÖĞRENCİLERE ATILAN MOLOTOFA TEPKİ
Cizre’de İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencilerinin kaldığı bir özel öğrenci yurduna yapılan molotoflu saldırıyı kınadıklarınıda vurgulayan Atmalıoğlu, ''Öğrencilerin üzerine atılan motolof vicdanları kanatmıştır. Diyarbakır'daki İHL öğrenci yurduna yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Bu saldırı terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koydu. Öğrenci yurduna yapılan saldırı örgütün ne kadar acımasız hale dönüştüğünün göstergesi. Seçim öncesi Türkiye'de bir terör korkusu oluşturmaya çalışanlar, milletimizin daha da kenetlenmesini sağlayacaktır. Teröre ve derin eylemlere karşı bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi. CİHAN