Denizli Belediyesi, daha temiz bir Denizli, temiz bir dünya ve yeni nesillere bırakılabilecek temiz bir gelecek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Denizli Belediyesi, alt yapı ve üst yapısının tamamen bittiği ve yaya trafiğinin yoğun olduğu 70 noktaya üçlü geri dönüşüm kutusu yerleştirdi.
 
 
Denizli Belediyesi geri dönüşümü olan atıkların ayrıştırılması konusunda sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Daha temiz bir Denizli, temiz bir dünya ve yeni nesillere bırakılabilecek temiz bir gelecek için çalışmalarına aralıksız devam eden Denizli Belediyesi şimdi de şehrin farklı noktalarına üçlü geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Kent insanının kağıt, plastik ve cam materyalleri farklı bölmelere atabilecekleri dönüşüm kutuları alt yapı ve üst yapısının tamamen bittiği ve yaya trafiğinin yoğun olduğu 70 noktaya yerleştirildi.
 
Çevreyi korumayı amaçlayan, doğadan aldığını doğaya geri veren geri dönüşüm kutularının üst yapı çalışmaları tamamlandıkça Denizli’nin geneline yerleştirileceğini dile getiren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, 2010 yılı içersinde 3783 ton ambalaj atığının geri kazanımını sağladıklarını söyledi. Konuya Denizli halkının büyük bir hassasiyet gösterdiğini dile getiren Gökoğlan, “ Geri dönüşüm konusunda bizlere destek olan tüm Denizlililere teşekkür ediyorum. Bu konuda bizlerde alt yapı ve üst yapının tamamlandığı yerlere kent estetiğini ve araç ve yaya trafiğini aksatmayacak yerlere üçlü geri dönüşüm kutuları yerleştirdik. Kağıt, plastik ve cam materyallerin atılabileceği üçlü geri dönüşüm kutularının sayısı şimdilik 70. Bu sayı daha da arttırılacak” dedi.
 
 
Üçlü geri dönüşüm kutularının yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlere konulduğuna dikkat çeken Gökoğlan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan atık analizinde söz konusu yerlerdeki atıklarda yapılan içerik belirleme analiziyle yaklaşık olarak atığın %82’nin ambalaj atığı olduğu tespit edildi. 2010 yılı içersinde 3783 ton ambalaj atığını geri kazandıran belediyemiz üçlü geri dönüşüm kutularıyla bu miktarı daha da arttırmayı hedefliyor. Ayrıca kutuların ön yüzlerinde bulunan çevre içerikli kısa bilgilerle dikkat çekilerek halkın çevre konusundaki bilincinin arttırılması amaçlandı. Atıkların kaynağında evsel atıklardan ayrı olarak toplanması konusunda günden güne bilinçlenen Denizli halkının da katkılarıyla toplanan değerlendirilebilir atık miktarı bu üçlü geri dönüşüm kutularıyla her gün biraz daha artacak. Böylece şehrimizin katı atık depolama sahasına giden atık miktarı azalacak sahanın kullanım ömrü de artacak. Ayrıca doğal kaynaklarımız korunacak, enerji tasarrufu sağlanacak, ekonomiye katkı sağlanacak ve geleceğe yatırım yapılacaktır.”