Denizli Belediyesi, "Sağlıklı Bir Çevre, Temiz Bir Kent" sloganıyla hareket ederek ev, işyerleri ve okullarda "Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesi"ne devam ediyor. 
Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların çevre konusunda duyarlılığını arttırmak amacıyla il merkezindeki okullara bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştiriyor. Sesle yönlendirme ve bilinçlendirme gerçekleştiren makine, atılan atık yağın içerisinde herhangi bir yabancı sıvı olup olmadığını kontrol etmeye yarıyor. Ev ve işyerlerinde ise 5 litre bitkisel atık yağı toplayana 1 bulaşık deterjanı hediye ediliyor. Belediye ekipleri, vatandaşların evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları 5 litreye tamamladığında gelip yağı alıyor ve bulaşık deterjanını veriyor. Bu konuda, belediyenin Atık Danışma Hattı ya da ALO(153) çağrı merkezleri vatandaşların bilgi vermesi için hizmet sunuyor. Ayrıca belediye, apartman, site ve iş yerlerine bitkisel atık yağ toplama bidonları yerleştirilerek periyodik toplamaları yapıyor. 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan çevreye ve insanlara zarar veren bitkisel atık yağların toplanması konusunda bugüne kadar önemli çalışmalara imza atıldığını kaydederek, "Vatandaşlarımızla birlikte başardığımız bu başarımızı sürdürmek ve kalıcılığını sağlamak istiyoruz. Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 litre kızartmalık atık yağ, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getiriyor. Ciddi boyutlarda çevre kirliliği oluşturduğu bilimsel olarak ortaya çıkarıldı. Bu yönde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olarak etkin görev üstlendik .Uygulamayı başlatıp devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızdan bitkisel atıklarını ayrı toplamlarını rica ediyorum" dedi.