Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi, gelişmesi, özgürlüklerin alabildiğine genişleyebilmesi için Anadolu basınına görevler düştüğü söyledi. Atalay, Denizli’de görev yapan gazeteciler ve yerel medya sahipleriyle Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, BİK Şube Müdürü Halit Peltek,e yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Gazetecilerin sıkıntılarını dinleyen Genel Müdür Atalay, BİK’in Denizli’de kurulmasının ardından basının örnek bir çalışma yürüttüğünü ve bunun da dışarıya olumlu yansıdığını söyledi. Asılsız haber yazılmasına karşı gazetecilere uyarılarda bulunan Atalay, “Gazetecilerimiz, inandıkları her şeyi yazsın. Yolsuzluk, usulsüzlük gördüler mi dile getirsinler ama herkesin şikâyet ettiği bir şey var. Aramızda çok azdır ama şantaj yapmasınlar. Yalan haber yazmasınlar. İftira atmasınlar. Olması gerekeni söylesinler. Anadolu basınının, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi, gelişmesi, özgürlüklerin alabildiğine genişleyebilmesi, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, yanlışlıkların ortadan kalkabilmesi için çok güçlü bir görev yapacağını düşünüyoruz. Denizli ve Anadolu’nun diğer keşfedilmeyen zenginliklerini Türkiye’ye mal etmek ve dünyaya duyurmak gibi önemli bir görevi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir bakarsınız ki basın bir projeyi takip etmiş ve Denizli onunla ihya olmuş.” dedi.

Vali Demir de toplantının önemine değinerek, BİK tarafından yapılan uygulamanın tanıtımı ile ilgili daha önce toplantı yapılarak yerel medya temsilcilerinin bilgilendirildiğini söyledi. Toplantıda herkesin konusuna vâkıf olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Demir, “Buradaki uygulama, muhatapları tarafından çok içten benimsendi. Uygulama sırasında zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Bu sürecin karşılıklı görüşme içinde yürütülmesinin doğru olduğuna inanıyorum. Çok dinamik bir ülkede yaşıyoruz. Genç bir nüfusa sahibiz. Böyle bir ülkede belli şeylerin çok hızlı değişmesi de doğal bir süreç. Uygulamada gazetelerin ulaştıkları şekil ve içeriklerdeki değişimi herkes gördü. Bu da işin doğru olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından BİK Genel Müdürü Atalay, yerel gazete temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.