ADANA (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım- KOAH) Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında birinci basamakta görev yapan tüm hekimleri eğitimden geçiriyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Bakanlığı’nın, Kronik Hava Yolu Hastalıklarından kaynaklanan ölümleri azaltmak amacıyla; Dünya Sağlık Örgütü tarafından, başta astım ve KOAH olmak üzere; Solunum Yolu Hastalıklarına karşı küresel birlik oluşturulması projesi kapsamında eğitim programı hazırladığını söyledi. Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım- KOAH) Önleme ve Kontrol Programı”nın 2013 yılı sonuna kadar uygulanacağını belirtti. Dr. Kemik,“Sağlık görevlileri arasında erken tanı bilincinin artırılması da yer almakta olduğundan, birinci basamakta görev yapan tüm hekimlerin, Astım-KOAH konusunda bilgi, tutum ve becerilerinin geliştirilmesi bağlamında aile hekimlerimiz 25-30’ar kişilik gruplar halinde üçer günlük eğitimden geçiriliyor.” dedi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Adana Bölge Eğitim ve Araştırma Merkezi (Hekimevi) toplantı salonunda Adana Devlet Hastanesinden Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr.Sezen Sabancı Küçükaltun ve Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesinden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Irmak, aile hekimlerine “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım- KOAH) Önleme ve Kontrol Programı” hakkında bilgi verdi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Sabancı Küçükaltun ve Dr. Mustafa Irmak, 3 gün süren eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, aile hekimlerinin de bu eğitimden kazanım elde ettiklerini kaydettiler.
Sağlık Bakanlığının “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım- KOAH) Önleme ve Kontrol Programı” eğitimine katılan ve yapılan sınav sonunda başarılı olan aile hekimlerine birer sertifika verildi. Hekim evindeki kursu başarıyla tamamlayan aralarında İl Sağlık eski Müdürü Dr. Alper Pişkin’in de bulunduğu 25 aile hekimine sertifikaları Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turgut Arpacı, eğitmenler Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Sabancı Küçükaltun ve Dr. Mustafa Irmak, Eğitim Şube Müdürü Fevzi Atay ile Nesrin Yücel tarafından birer sertifika verildi. CİHAN