Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Denizli Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler, İşadamları Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 300 selvi fidanı dikti.

Jandarma Komutanlığı tarafından 175. Kuruluş yıldönümü anısına İşadamları Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ağaç dikim etkinliğine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, askerler ve öğrenciler katıldı. Demir, teknik ve endüstri meslek liselerinin önemine değinerek, istihdam açısından önemli olduğunu dile getirdi.  Demir, “Gençlerimizin iyi yetişmiş, meslek edinerek okulu bitirmiş olması bizim açımızdan önemli. Bu okul, örnek bir çalışma oldu. 2014 yatırım programına, burada da iki atölye girdi. 6 milyon lira değerinde yatırım yapılacak. Okullar sadece binalarıyla değil çevreleriyle önemlidir” dedi.  

Törende konuşan Kurmay Albay Korkmaz, “Her zaman askerin çevre dostu olduğu biliniyor. 75 hayırseverin katkısıyla yapılan okulumuzun bahçesinde ağaç olmadığını görerek, bunu ağaçlandırmanın faydalı olacağını değerlendirdik” açıklamasını yaptı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci de Denizli’nin yüzde 47’sinin ormanlık alan olduğu vurgusunu yaparak Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğunu dile getirdi.  1 Milyon ağacı toprakla buluşturduklarını dile getiren Değirmenci, çeşitli okullarda ve bazı bölgelerde ağaç dikme çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.