Denizli Belediyesi tarafından 2-3 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Ege Aşıklar Bayramı dolayısıyla, yurdun değişik yörelerinden ve Azerbaycan'dan gelen 21 halk ozanı Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile yurdun değişik yörelerinden ve Azerbaycan’dan gelen halk ozanları katıldı.

Ziyaretlerinden dolayı halk ozanlarına teşekkür eden Vali Abdülkadir Demir, ozanlığın Türk toplumunun yıllardır bir parçası olduğunu söyledi. Ozanların yüreklerindeki düşünceleri sazları ile yıllarca her ortamda dile getirdiklerini ifade eden Vali Demir, “Kimsenin söyleyemediğini söyleyen, kimsenin düşünmediğini düşünen, halkın sıkıntılarına ve isteklerine tercüman olan ve bu işi nesilden nesile taşıyan ozanlarımız bu geleneği bugüne kadar getirdiler” dedi.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında insanların televizyon, bilgisayar ve internet teknolojisi ile evlere kapandığına dikkat çeken Vali Abdülkadir Demir. “Sizlerin hala meydanlara çıkıp bu farklı kültürü yaşatmanız bizler, ülkemiz ve gelecek nesiller için çok önemli. Sizleri tebrik ediyorum. Aşıklar, kimsenin diyemediklerini incitmeden söylerlerdi. İnanıyorum bu gelenek aynı şekilde devam eder” dedi.
Vali Demir’in konuşmasının ardından yurdun dört biryanından gelen halk ozanları, söyledikleri kısa dörtlüklerle ziyaret renk kattılar.