Denizli'nin en yoğun caddelerinden birisi olan Denizli Devlet Hastanesi önündeki Şehit Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar zor anlar yaşıyordu. Yaylar karşıdan karşıya geçmek için ya araçların onlara yol vermesini bekliyor ya da hızlıca araçlar gelmeden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlardı. Hastaneye şifa bulmak için gelen vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken hayatlarını tehlikeye atıyordu. Belediye bu soruna bir çare buldu ve karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar için trafik lambalarının kendileri için yeşil yanmasını beklemeden düğmeye basarak rahatlıkla geçme imkanı sundu. 

Trafiğin yoğun olduğu esnada karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar, trafik ışıklarına konulan butona dokunarak yeşil ışığın yayalara yanmasını sağlayacak. Belli bir süre yanık kalacak yeşil ışık, yayaların karşıya geçmesinden sonra normal işlevine devam edecek.
Denizli Devlet Hastanesi'ne gelen vatandaşlar bu uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Daha önceden yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, geç de olsa bu şekilde önlem alınmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.