Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB)’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 10. Olağan Genel Kuruluna konuk olan CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanılmamasını eleştirdi. Arslan, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili projeleri sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.
Özellikle güneş ve rüzgar enerjisinin etkisine dikkat çeken Arslan, “Ülkemizin önemli sorunlarının başında enerji problemi var. Türkiye’nin ulusal enerji politikasının olmayışı ve oda politikalarına sahip çıkılmaması bu alanda yeni sorunlar doğuruyor. Özellikle güneş ve rüzgar enerjisinin bol olduğu ülkemizde, bu kaynakların hala iyi değerlendirilememesi üzücü. Bizim bu alanda projelerimiz var. Ancak daha fazlasına da açığız. Yenilenebilir enerji kaynakları konusuna ilgili odaların eğilmesi çok önemli.  Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğim zaman özellikle odalardan gelecek projelere büyük önem vereceğim” diye konuştu.
Arslan, odaların önemini vurgulayarak, halkın sorunlarını çözen oluşumlar olduğunun altını çizdi. Belediye ile oda işbirliklerinin önemine inandığını da belirten Arslan, “Belediye başkanlığımda, belediye oda işbirliğini arttıracağım. Ben belediyenin elektrikle ilgili sorunlarını Elektrik Mühendisleri Odasıyla çözmek zorundayım ve buradan çıkan düşünceleri projeleri değerlendirmek zorundayım” dedi.