Yaklaşık 100 yıllık bir eğitim tarihine sahip olan Denizli Lisesi'nin, Büyükşehir Belediye binasına dönüştürülmek istenmesine sert tepki gösteren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, "Yüz yıllık bir tarihin üstüne oturup rahat edeceğini sananlar, koca mekteplilerin isteklerini hafife alıyorlar. Denizli Lisesi eğitim kurumu olarak her zaman yerinde kalmalı" dedi.
Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesine devredilmesine tepkiler sürüyor. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, Denizli Lisesinin tarihi geçmişinin göz önüne alınarak eğitim yuvası olarak hizmet etmesine izin verilmesi gerektiğini savundu. Aslan, “Verdiği 65 bin mezunuyla Denizlilerin Koca Mektep sıfatı taktığı lise, Türkiye'nin eğitim tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu geçmişi ve bu tarihi yok sayamazsınız” diye konuştu.
Koca Mektebin önemli bir değer olduğunun altını çizen Arslan, "Bu mektebin yeri Denizli Büyükşehir Belediye'ye verilse bile biz burayı kesinlikle belediye binası olarak kullanmayacağız. Buranın yıllardan beri süre gelen işlevini yok saymayacağız. Aynı paralelde, Denizlili öğrencilere eğitim vermeye devam edecek. Burası yine eğitim yuvası olarak kalacak. Hiçkimse bu konuda farklı düşünmesin. Düşünenler bu mektebin güzelliğinin ve işlevinin altında kalır. Bununda cevabının hiçkimseye ve hemşehrilerimize veremezler. Yüz yıllık bir tarihin üstüne oturup rahat edeceğini sananlar, koca mekteplilerin isteklerini hafife alıyorlar" dedi.