Ak Parti'nin 14 yıldır takiye yaparak halkı kandırdığını ileri süren, birçok yolsuzluğun üstünün kapatıldığını, ulusal bayramların değişik düzenlemeler ve bahanelerle etkisiz ve coşkusuz hale getirildiğini birçok devlet dairesinden TC ibaresinin kaldırdığını savunan Arslan, "İktidara geldiklerinden bu yana aradan 14 sene geçti, üzülerek belirteyim ki, iktidarın anlayışında, bakışında ve düzenlemelerinde hiçbir değişiklik yok, aynı şekilde kendi ideolojileri doğrultusunda yapmaya, bazılarını da takiye yaparak uygulamaya devam ediyorlar ve halkı yanıltıyorlar.

15 Temmuz'da FETÖ'cülerin darbe girişimi ile birlikte zora düşen ve ne yapacağını şaşıran iktidar, hemen demokrasiye, Cumhuriyet'e ve Atatürkçülüğe sarıldı. Konuşmalarda demokrasiden, parlamenter sistemden, Cumhuriyetimizden ve Atatürkçülük'ten bahsediyorlar. 15 Temmuz'dan bugüne hem Atatürk posterini genel merkezine asıp, hem de belediye afişlerinde Atatürk'ün sözünü kısaltan, 'Hakimiyet Milletindir' kısaltmasıyla yetinen, Atatürk adını meydanlardan kaldırmaya kalkanların bu yaptıkları başlı başına takiye değil de nedir?" diye konuştu. 

İktidarın ağır hata ve yanlışlarından dolayı devletin ve milletin ödeyeceği bedelin ağır olacağını söyleyen Arslan, açıklamasında "14 yıldır iktidardasınız, FETÖ, PKK, IŞİD ve Suriye konusunda güya kandırıldınız, aldatıldınız, halkı da hala aldatmaya ve kandırmaya devam ediyorsunuz. Sonra da çıkıp işin içinden sıyrılmak istiyorsunuz. Bu ağır hata ve yanlışlarınızdan dolayı, devletimizin ve milletimizin ödeyeceği bedel çok ağır olacaktır. Allah sizi affeder mi bilmem ama, millet sizi asla affetmeyecektir. Siyasi iktidara sesleniyorum. Bundan böyle aldanmayın, aldatmayın, takiye yapmayın. Artık bu ülkenin ve yurttaşlarımızın size sabrı ve tahammülü kalmamıştır" dedi.