Denizli Anafartalar Lisesi Muhasebe bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan ve Anafartalar Mahallesi'nde yaşayan 17 yaşındaki Büşra Gül Şerifoğlu, cumartesi akşamı göğüs ve karın ağrısı şikayeti nedeniyle ailesiyle birlikte acil servise başvurdu. Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisinde yapılan muayenenin ardından serum takılan genç kız, kendini iyi hissettiğini söylemesi üzerine tekrar eve götürüldü. Pazar günü sabah saatlerinde uyanan ve annesi Netice Şerifoğlu'na canının çorba çektiğini söyleyen genç kız, annesi ile birlikte oturma odasında çorba içtikten sonra istifra etti ve aniden fenalaştı. Bağırışları duyan baba İbrahim Şerifoğlu, salona gelerek kızının yerde yattığını gördü. Bunun üzerine 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi. Eve gelen sağlık ekipleri, genç kızın hayatını kaybettiğini belirledi.
Genç kızın ölümü ailesini hüzne boğarken, Büşra Gül’ün cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Büşra Gül Şerifoğlu'nun gizli kalp rahatsızlığı olduğu ve hayatını bu yüzden kaybettiği belirlendi.
Pazartesi günü öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra genç kız, gözyaşları içinde Asri Mezarlığa defnedildi. Genç kızın ani ölümü okulunu da hüzne boğdu. Pazartesi günü genç kızın ölüm haberi Okul Müdürü Asım Gülhan tarafından duyuruldu. Genç kız için okulda dualar okundu. Büşra’nın arkadaşları ve öğretmenleri sınıftaki masasına resmini koyarak, etrafını güllerle donatırken, çantasını ve su şişesini masaya koydu. Büşra Gül’ün masası iki gündür güller içinde boş bir şekilde duruyor.
Sınıf arkadaşlarını ve öğretmenleri genç öğrencinin ölümün yasa boğduğunu belirten Okul Müdürü Asım Gülhan, “Pazartesi günü okulda öğrendik. Acımız büyük kelimelerle ifade edilmez. Öğrencimiz her şeyiyle, ama her şeyiyle dört dörtlük bir öğrenciydi. Çalışkanlığıyla, ahlakıyla, dürüstlüğüyle, tüm okul idarecileri arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin çok sevdiği ve çok değer verdiği, okulda şu diyebileceğimiz örnek öğrencilerden birisiydi” diye konuştu.