Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde arı yüklü kamyonun yaya çarpıp devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Araçtaki yaralılara yardım etmek isteyen ekiplere arılar saldırdı. Evine dönerken karşılaştığı kazada ölenin babası olduğunu öğrenen kadın hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Dalaman'da arıcılık yapan Turgut Çepel (45), oğlu Üzeyir Çepel (17) ile birlikte Köyceğiz tarafından yüklediği arılarını Fethiye’ye götürmek için 48 D 5997 plakalı kamyonetiyle yola çıktı. Arı yüklü kamyonet, Köyceğiz ilçesine bağlı Zeytinalanı köyü mevkiine geldiği sırada, sürücüsünün bir anlık dikkatsizlik sonucu marketten ekmek alıp evine dönen Muhammet Demir'e (70) çarptı. Kontrolden çıkan araç, yoldan çıkarak önce elektrik direğine ardından da bir zeytin ağacına çarparak yolun sağındaki tarlaya yuvarlandı. Kazada çarpmanın etkisiyle yola savrulan Muhammet Demir, olay yerinde hayatını kaybetti.

ARILARIN SOKTUĞU GÖREVLİLER HASTANELİK OLDU
Kazanın ardından yola savrulan kovanlardan boşalan arıların çevrelediği araçta bulunan Turgut Çepel ve oğlu Üzeyir Çepel’e yardım etmek için ekipler seferber oldu. Olay yerine gelen itfaiye, polis ve sağlık ekipleriyle ormancılar araçtaki yaralıyı çıkarmak istedi ancak etrafa savrulan arılar ekiplere ve basın mensuplarına saldırdı. Arıların saldırısına uğrayan itfaiye eri Necmettin Deveci, ambulansla Köyceğiz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli arazözün yardımı ile arılar kontrol altına alınmaya çalışılsa görevliler ve vatandaşlar arıların sokmasından kurtulamadı.

SÜRÜCÜ İÇİN ÇABALAR YETMEDİ
Uzun süre araca yaklaşamayan ekipler, arı maskelerinin gelmesi üzerine araca girerek yaralılara müdahale etti. Araca ilk yaklaşan jandarma ekiplerinin sürücü Turgut Çepel’in nabzını attığını tespit etmesi üzerine zamana karşı mücadele başladı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Cumhuriyet Savcısı, sağlık ekiplerinin yaralıya acil olarak müdahale etmesini istedi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen sürücü Turgut Çepel de hayata tutunamadı. Kazada ağır yaralanan Üzeyir Çepel, önce Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne ardından ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

BABASININ TANIYINCA YIKILDI
Kazanın meydana geldiği bölgenin yakınında yaşayan Muhammet Demir’in evine dönen kızı, kazayı görünce merak edip görevlilerin yanına geldi. Kazada bölgede yaşayan yaşlı bir adamın öldüğünü öğrenen kadın, şüphelenerek ölen kişiyi görmek istedi. Cesedin üzerindeki örtüyü kaldırıp ölen kilinin babası olduğunu gören kadın, sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan kadın, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Acı haberi alan Muhammet Demir ve Turgut Çepel’in yakınları kaza mahallinde fenalık geçirdi. Cesetleri görmek isteyen aile fertlerini güvenlik güçleri ve çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Kazada hayatını kaybeden Demir ve Çepel’in cesetleri otopsi için morga kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.