Denizli’de aracının camına film çektiren Süleyman Aydın, trafik polislerince verilen cezanın ardından mahkemeye başvurarak cezanın iptalini istedi. Mahkeme Süleyman Aydın’ı haklı bularak cezayı iptal etti.
Denizli’de oto satım işi yapan Süleyman Aydın’a, bir süre önce trafikte seyrederken trafik polisleri aracının camında film olduğu için ceza kesti. Bir süre sonra yine camdaki filmden dolayı ceza alan Süleyman Aydın, konuyu mahkemeye taşıdı.
Denizli 6. Sulh Mahkemesi’nde görülen dava 7 ay sürerken, dava sonunda mahkeme, Süleyman Aydın’ı haklı bularak trafik cezasını iptal etti ve ödenen cezanın geri iade edilmesine karar verdi. Mahkeme iptal gerekçesinde, "Para cezası uygulayan tanığın, araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığının anlaşıldığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 154 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Aracına film taktırdığı için uygulanan cezanın iptaline sevindiğini belirten Süleyman Aydın, "Bir süre önce trafik kontrolüne takıldık. Polis, evrakları istedi. Ben de verdim. Direk camdaki filmden ceza yazılmış. Ben filmin koyu olmadığını görüşe engel bir durum olmadığını söyledim. Yaptığınız doğru değil dedim. 'Mahkemeye başvurun' dediler. Ben de mahkemeye başvurdum ve kazandım" dedi.
Hakimin kendisine camdaki filmin görüş açısını etkileyip etkilemediğini sorduğunu belirten Aydın, "Film araçta görüşe engel olmuyor. Bilirkişi incelemesi de yapıldı dedim. Ayrıca kaza anında içindeki yolculara zararı da yok. Zararlı ışınları da engelliyor. Estetik olarak da güzel görünüyor" dedi.
Araçlarındaki camlarda film olanlara da seslenen Aydın, "Trafik ekipleri kanunu yanlış yorumluyor. Ben herkesin hakkını korumasını istiyorum. Ben bundan sonra da film taktırmaya devam edeceğim" diye konuştu.