Pamukkale Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nden geri dönen 15 mahalleye ait 1/1000 ölçekli imar planı ile ilgili maddeyi yeniden görüşen Pamukkale Belediye Meclisi’nde yeni yapılacak konutlarla ilgili alınan karar tartışa yarattı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içerisindeki 15 mahallede maddi ve manevi hatalara sebebiyet verilmemesi ve ileride oluşabilecek tereddütlerin ortadan kaldırılması amacıyla parsellerde kitlelerin düzenlenerek imar planına işlenmesiyle ilgili imar planında değişiklik yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. 


4 AYDIR RUHSAT VEREMİYORUZ
Pamukkale Belediyesi’nde yıllardan beri süre gelen yanlış uygulamanın müfettiş tarafından fark edilmesi sonucu ruhsatların iptal edildiğini ve o günden beri yapı ruhsatı izni veremediklerini belirten Gürlesin, “30 bin parseli ilgilendiren değişiklik için çok sayıda vatandaşımız mağdur edildi. 4 aydan buyana yapı ruhsatı veremiyoruz.  Bu nedenle imar değişikliği kararı alıp vatandaşın önünü açmamız gerek. Bu hata yalnızca bizim dönemimizde değil, geçmiş dönemleri de ilgilendirmektedir” dedi.

APART TARTIŞMASI

İmar planı değişikliği ile ilgili 20 maddelik değişiklik içerisinde yapılara net 60 metrekare sınırının getirilmesini eleştiren CHP Grubu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, “ Toplumun bozulmasına ve ne olduğu belli olmayan işler artık bunu getirmeye başladıysa, bir belediye başkanı olarak buradaki yanlışın da önüne geçmek zorundayım. Bundan dolayı apartların üzerine gideceğiz”  açıklamasını hatırlattı. 


MAHKEMEYE TAŞIYACAK
CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, imar planı ile ilgili değişik maddelerin içerisine konulan yapılara 60 metrekare sınırının İmar Planı yönetmeliklerine aykırı olduğunu ileri sürerek, Planlı Alanlar İmar Planı Yönetmeliği’nin 38. Maddesi’nde 27,50 metrekareden aşağı olmamak şartı getirilmiştir. Biz burada aldığımız kararla yönetmeliğe aykırı davranıyoruz.  Burada 4 aydan beri ruhsat veremediğimizden dert yanıyoruz. Eğer biri mahkemeye taşıyacak olursa 1 yıl, 1,5 yıl ruhsat veremeyeceğiz o zaman daha çok mağdur olacak” dedi.
Ancak konuşması esnasında Başkan Gürlesin’in kafasını sallamasına sinirlenen Doğan, “kimse mahkemeye götürmez ise ben götüreceğim” diyerek tepkisini dile getirdi. 

MHP, “ EVETTEN HAYIR DOĞAR”

MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Durmaz ise, imar planı ile ilgili yapılan değişiklikte eksikliklerin olduğunu ancak insanların önünü açmak için evet oyu vereceklerini söyledi. Durmaz, grubunun kararını “Evetten bir hayır doğacağını inanıyoruz” diye açıkladı.