Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların rahatça denize girebilmeleri için Lara Birlik Sahili’nde ‘Engelsiz Plaj’ yapıyor.
Engelli vatandaşlara yönelik yürüttüğü sosyal projelere devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin denize erişimlerini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında Lara Birlik alanında kullanım hakkı 3 yıllığına belediyeye devredilen bir plaj, engelli bireylere özel tesise çevriliyor. Proje ile Antalya’da yaşayan ya da kente tatil için gelen engelli bireyler, denize girebilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, engelli hassasiyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, kentteki engellilerin en büyük sıkıntılarından birisinin denize ulaşamamak olduğunun altını çizdi. Antalya’nın şehir merkezinden denize girilebilinen ender kentlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, “Maalesef Antalya’daki halka açık plajlarda engelli erişimi bulunmuyor. Engelli vatandaşlarımız denizi kullanmada sıkıntılar yaşıyor. Proje tamamlandığında engelli vatandaşlarımız da kolayca denizi kullanabilecek. Engelli bireylerimizi sosyal yaşama teşvik etmek konusunda güzel bir adım atmış olacağız” diye konuştu.
Lara Birlik Tesisleri’nde yürütülen “Engelsiz Plaj” çalışmaları kapsamında tesiste, tekerlekli sandalye kullanıcıları için rampalar, görme engelli bireyler için kılavuz çizgiler, soyunma kabinleri, tuvalet ve duşların yer alacağı belirtildi. Tekerlekli sandalye kullanan bireyler için, kaldırımdan sahile ulaşımı kolaylaştıracak bir adet engelli asansörü de bulunacağı, tesiste sahilden denize 20 metre mesafeye kadar, güneşe ve suya dayanıklı suntaların yer alacağı ifade edildi. Tekerlekli sandalye kullanıcılarının bu noktadan denize ulaşımları kumda batmayan özel olarak tasarlanmış 8 adet tekerlekli sandalye ile karşılanacağı kaydedildi.