HABBERDENİZLİ.COM

Denizli’de, FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonunda gözaltına alındıktan sonra haklarında terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finansal destek sağlamak suçlarında dava açılan 145 sanığın ilk duruşması başladı. Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezinde kurulan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, 87’si tutuklu, 42’si firar, 16 tutuksuz toplam 145 sanık iş adamı yargılanıyor.

Sabah duruşmaya getiririlen tutuklu sanıklar içinde kucağında küçük bir bebek olan kadın dikkatlerden kaçmadı. Kucağında küçük bebeğiyle duruşmaya gelen Hatice Kübra Ç. çocuğun bakımın hapishanede çok zor olduğunu, bu sebeple çocuğunun ailesine verilmesini talep etti. Sanığın bu talebini değrlendiren mahkeme heyeti çocuğun anneannesine verilmesine karar verdi. 


Kelepçe takılmamasını talep etti

Tutuklu sanıklardan Erdem K. İsimli şahıs ise engelli olduğunu ve aynı zamanda şeker hastası olduğunu hapishanede ilalarının getirilmesine izin verilmediğini, mahkeme heyetine belirtti. Ayağındaki engel nedeniyle mahkemeye getirilirken zorluk yaşadığını anlatan Erdem K, mahkemeden cezaevi aracına inip binerken kelepçe takılmamasını talep etti. Mahkeme talbi değerlendiriyor.
Duruşmanın sabahki bölümünde yoklamaları alan mahkeme heyeti sanıkların taleplerini dinledi. Duruşmaya öğleden sonra devam edilecek….