Aydın’da meydana gelen trafik kazasında 4 yıl önce birlikte hacca giden ve daha sonra görüşmeye devam eden iki şahıs, ziyaret dönüşü karşıdan karşıya geçerken aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ölen annesinin ellerini son kez tutan oğlunun döktüğü gözyaşı yürekleri burktu.
Kaza, bu akşam saat 20.00 sıralarında Aydın’a bağlı Umurlu beldesinin Kanyaşı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kanyaşı Mahallesinde ikamet eden Cevriye Gümüşkanat (80), 4 yıl önce birlikte hacca gittiği ve daha sonra ailecek görüşmeyi sürdürdüğü Şevket Mendi’yi (75) ziyaret etmek için sabah saatlerinde Aydın’a gitti. Şevket Mendi, ziyaret dönüşü hava kararması nedeniyle Cevriye Gümüşkanat’ı evine bırakmak için eşlik etmek istedi. Aydın- Köşk arasında yolcu taşımacılığı yapan yolcu minibüsüne binen Mendi ve Gümüşkanat, Denizli- Aydın Karayolu Kanyaşı Mahallesi yol kavşağına geldiklerinde minibüsten birlikte indi.
Gümüşkanat’ın ilk evliliğinden olan oğlu Cavit Dalaş, annesini karşılamak için kendi aracıyla kavşağa geldiği sırada, Mendi ve Gümüşkanat yolun karşısına geçmek için harekete geçti. Gelen aracı fark etmeyen ve karşıdaki durakta bekleyenlerin uyarılarına rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışan Mendi ve Gümüşkanat’a Vahit Doğan’ın (49) kullandığı 09 UE 151 plakalı otomobil çarptı.
25 METRE SÜRÜKLENDİ
İki kişiye çarparak ön tarafından büyük maddi hasar oluşan araç 25 metre sürüklendikten sonra durabildi. Cevriye Gümüşkanat aracın ilk çarptığı yerde, Şevket Mendi ise 20 metre savrulduktan sonra hayatını kaybetti. Geniş bir alana dağılan cam kırıkları ve ölen kişilere ait eşyalar nedeniyle polis ekipleri bölgede güvenlik şeridi oluşturdu.
Acı haberi alan Mendi ve Gümüşkanat’ın yakınları kısa sürede bölgeye geldi. Sinir krizleri geçiren aile üyeleri, polis ve çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Gümüşkanat’ın oğlu ve gelini, ölen annelerinin ellerini bir an olsun bırakmadı. Mendi’nin oğlu, gelini ve torunu da gözyaşlarına hakim olmadı.
Kazanın ardından sürücü Vahit Doğan, gözaltına alınarak Umurlu Polis Merkezi’ne götürüldü. Mendi ve Gümüşkanat’ın cesetleri olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ediyor.