Bina yapımlarında kullanılmakta olan ankraj sistemi, zeminlerin daha dayanıklı olmasını sağlar. Özellikle de hem yüksek dayanıklı şekilde hem de korozyona karşı koruma amacıyla yapılan bu işlemde özel çelikten tasarlanan çelikler kullanılır. Kuvvetli zeminler elde etmek ve üzerlerine eklemek amacıyla bu işlemler kullanılır.

Ankraj Türleri Nelerdir?

Gevşek zeminlerin göçme ihtimaline karşı büyük bir önlem amacıyla yapılmakta olan ankraj farklı türlere sahiptir. Özellikle de yeraltı otoparklarının yapımında kullanılan bu sistemler barajların yükseltilmesi amacıyla da kullanılıyor. Pasif tür, ör germeli tür ve çelik halat türleri mevcuttur. Yararları oldukça konuşulan bu sistem tamamen güvenlik ve uygun ekonomi göz önüne alınarak yapılır.

Ankraj Hangi Amaçla Yapılır?

Kalıcı bir sistem olarak tercih edilen ankraj sistemleri, dar alanlarda da en çok tercih edilen yapılardır. https://www.master-builders-solutions.com/tr-tr/fonksiyonlar-ve-uygulamalar/kimyasal-ankraj adresine giriş yaparak hangi türlerin hangi amaçla kullanıldığına ve binalarda ne gibi yararlar sağladığına dair daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Kullanılan bu yapı sayesinde başka sistemlerin de afetlerden zarar görmesi engellenir.