ANKARA (CİHAN)- Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 22 Sosyal Güvenlik Merkezi'ne; Yenimahalle, Mamak, Keçiören ve Çankaya merkezlerini de eklemek için gün sayıyor.
    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü; yerinde, hızlı ve kaliteli hizmet anlayışıyla halkın ayağına hizmet götürmeye devam ediyor. Ankara İl Müdürlüğü, SGM'lere uzaklığıyla bilinen ve buralardan faydalanmak için kilometrelerce mesafe kat etmek zorunda kalan vatandaşların yerinde hizmet görmesi için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.
    Ankara İl Müdürlüğü Tüm vatandaşın Sosyal Güvenlik haklarından faydalanması için hizmet binalarını halkın ayağında açıyor. Şehir merkezlerinde ve ilçelerde olmak üzere toplam 22 hizmet binası bulunan İl Müdürlüğü, Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Çankaya merkezlerinin de eklenmesiyle beraber bu sayıyı 26'ya çıkaracak. Önümüzdeki günlerde hizmete başlayacak olan bu merkezlerin yaklaşık bir buçuk milyon kişiye hizmet vermesi bekleniyor.
    Vatandaşların rahat bir şekilde hizmet alması için çalışmalara devam edeceklerini belirden SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, “Ankara’nın dört bir yanında SGM hizmet binaları açıyoruz. Bu şekilde merkezlerimize uzak bulunduğundan dolayı hizmetlerimizden yararlanmakta zorlanan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Halkın yanı başında açılan merkezler sayesinde hem il merkezimizdeki müdürlüklerimizin yoğunluğu azalmış oluyor, hem de vatandaşın kısa sürede işlemleri gerçekleştiriliyor. Sosyal Güvenlik reformu ile birlikte ilçelerimizde ilk defa faaliyete başlayan 15 Sosyal Güvenlik Merkezi 2 senede 2.5 milyon civarında işlem yapılmıştır. Bu Ankaralı vatandaşlarımızın Ankara ilimizin merkezine gelmeden, yerinden hizmet alması anlamına gelmektedir. Biz vatandaşlarımıza kaliteli, hızlı ve yerinde hizmet vermeyi amaç edindik. Önümüzdeki günlerde Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Mamak gibi merkezlerimiz de hizmete başlayacaktır. Açılacak olan bu merkezler yaklaşık olarak bir buçuk milyon kişiye hizmet verecektir.” dedi. CİHAN