Etkinliğe saldırıda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik, Gökhan Akman ve Elif Kanlıoğlu’nun aileleri de katıldı. Anma programı, sinevizyon gösterisi ile başlarken, gösterim esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Yitirilenlerin anısına saygı duruşunun ardından panele geçildi
EMEP İl Başkanı Özge Akkaya moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile devam eden etkinlikte, Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, Elif Kanlıoğlu’nun babası Ümit Kanlıoğlu, ÖDP il Başkanı Orhun Çoban ve HDP Denizli İl Başkanı Nur Nisa Erişmiş, 10 Ekim saldırısı bağlamında, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

Erdoğan Tedik, konuşmasına, bu güzel etkinliği düşünen ve gerçekleştirenlere teşekkür ederek başladı. Tedik, ”Bugün görüyorum ki, oğlum Korkmaz’ın anısına, mücadelesine sizler sahip çıkmaya devam ediyorsunuz. Sınıf mücadelesi içerisinde bir arada durmaya devam etmeliyiz. Aradan onca zaman geçmesine rağmen evlatlarımızın otopsi raporlarını bile bizden gizleyen bir hükümet var. Bu saldırıyı kim yaptı diye sorarsanız? En fazla kim nemalandı diye cevap verebilirim, kim oylarımızı arttırdı diye açıklama yaptı” diye konuştu.
Ümit Kanlıoğlu, “Türkiye cumhuriyeti tarihi içerisinde gelmiş geçmiş en büyük katliamında evladını yitirmiş olmamın getirdiği tarihsel sorumlulukla daha fazla mücadele etmeli, katilleri ifşa etmeliyiz diye gerçekleri paylaşmaya devam ediyorum. Bu topraklarda barışı tesis etmek için, kendine, solcu, devrimci, demokrat herkesin bir arada bulunduğu bir mücadele ve eylem birlikteliği şarttır.” Dedi.
ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, konuşmasına Ankara Katliamı’nda ölenlerin anısını mücadelemiz de yaşıyoruz diye başlarken; ” Gezi süreci ile başlayan bir arada ve birleşik mücadele hattının önemi bugün de yeniden konuşuyoruz. Gücü azaldıkça, kendisinden olmayan herkesi yok etmeyi hedefleyen AKP, bugün de Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de zulmüne devam etmektedir. 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo kimseyi umutsuzluğa sevketmesin, abartılmasın. 7 Haziran seçimleri oluşan zafer tablosunun da abartılmaması gerektiğini ifade etmiştik. Bugün de devrimciler, solcular ve demokratlar bir arada ortak eylem ve çalışmalarla muhalefet ağını örmelidir” diye sözlerini bitirdi.

HDP İl Başkanı Nur Nisa Ermiş ise, HDP’nin 7 Haziran seçimleri sonrasındaki başarısının iktidarda bir hazımsızlığa yol açtığını ve halkın iradesini yok sayarak darbe yaparak ülkeyi 1 Kasım seçimlerine taşıdığını belirtti. Ermiş, “2013 Nevruzunda mektup ile umutların arttığı barış süreci, 2015’e kadar iyi kötü devam ettiğini, 7 Haziran seçimleri sonrası partimizin başarısı, özellikle bölge halkına saldırı ile halkın iradesi yok sayıldı. İnsanlar cenazelerini buzdolaplarında saklamak zorunda kaldı. Mustafa Suphiler öldürüldüğünde hesap soramadığımız için Dersim Katliamı oldu. Dersimin hesabı sorulamadığı için, Maraş, Maraşın Katliamı sorulmadığı için maalesef bugün Ankara Katliamını konuşuyoruz. Bir arada tüm demokrasi güçleriyle yapılan zulümlere sessiz kalmamalıyız, hesap sormalıyız” diye konuştu.
Etkinliğin ikinci bölümünde kurum temsilcileri ve katılımcılar söz alırken, program sonunda günün anısına Korkmaz Tedik, Gökhan Akman ve Elif Kanlıoğlu’nun ailelerine evlatlarının portreleri takdim edildi.