Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ankara’da geçtiğimiz 5 ay içerisinde 3 büyük bombalı terörist saldırının gerçekleştirildiğini, saldırılarda yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. "Ancak, Ankara emniyeti hâlâ "vekaleten" yönetiliyor. İçişleri bakanının istifa etmesi için ülkemizde daha ne kadar patlama olmalı?” diye sordu.

Saldırıları gerçekleştiren teröristlerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini isteyen Basmacı, “Ülkemizi kaos ve huzursuzluk ortamına sürüklemeyi amaç edinen olaylara bir yenisi eklenmiştir. Patlatılan bombalar yüzlerce vatandaşımızın ölümüne, yüzlercesinin ise yaralanmasına sebep olmuştur. Başkent Ankara’da yaşanan bu patlama bir kez daha terörün etnik köken, çoluk çocuk, kadın-erkek ayırmadığını ortaya koymuştur.

Hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kasteden tüm terör faaliyetlerini şiddetle lanetliyoruz. İnancım o ki; ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır.

Türkiye’nin Başkentinde yaşanan bu vahşet, güvenlik ve istihbarat zafiyeti açısından kaygı vericidir. Yaşananlar ülkemizde demokrasiye ve hukuka olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Unutulmamalıdır ki, terörden ve kaostan beslenenler mutlaka  bir gün hesap verecektir.

Ülkemiz tarihinde bizi kaosa ve antidemokratik dönemlere sürükleyen karanlık olaylardan çıkarılacak dersler hafızamızdayken, bizi provoke edecek toplumsal olaylara karşı duyarlılığa, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün Ankara’da patlayan bombalar, huzura, kardeşliğe ve barışa duyduğumuz özlemi eksiltemez. 

Bu düşüncelerle, ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlık dışı saldırıyı kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”dedi.