ANKARA (CİHAN)- Başkenti dün gece etkisi altına alan şiddetli yağmur ve dolu yağışı sonucu İstanbul Yolu’nda meydana gelen sıkıntının BEDAŞ’ın kazı çalışmalarından kaynaklandığı bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada gece Ankara’yı etkisi altına alan şiddetli yağışlarla ilgili Meterolojiden alınan veriler doğrultusunda çok önceden hazırlık yapıldığı ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtildi. Yetkililer, "Belediyemize bağlı ilgili birimler gece boyunca şikayetlerin alındığı toplam 53 noktaya müdahale edilmiş, taşkınların yaşanabileceği tüm kritik noktalarda hazır bulunmuşlardır. Müdahale edilmeyen ya da ulaşılamayan hiçbir nokta kalmamıştır." diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada vatandaşın zarar görmesini engellemek için tüm önlemlerin alındığı ve gerekli çalışmaların yapıldığı vurgulanarak şu görüşlere yer verildi: "Aşırı yağışlar soncunda İstanbul Yolu üzerinde Yenimahalle Köprüsü ve Çiftlik Kavşağı arasında daha önce uyarılmalarına rağmen BEDAŞ için yüklenici olarak çalışan özel bir firmanın yaptığı kazı çalışmalarında yeterli güvenlik önlemi alınmadığından dolayı bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Büyükşehir Belediyemiz daha sonra ilgili yerlerde güvenlik önlemlerini almış ve firmayı ikaz etmiştir."
Açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre daha devam etmesi beklenen yağışlara karşı her türlü tedbirin alındığı belirtilerek tüm ekiplerin 24 saat süreyle kesintisiz olarak Ankaralı vatandaşların hizmetinde olmaya devam edecekleri bildirildi.



CİHAN