HABERDENİZLİ.COM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarınki bölümüne katılacağı, Türk yerel medyasının en büyük buluşmalarından biri olan organizasyon kapsamında, ev sahibi Marmaris Belediyesi konuklarını akşam yemeğinde ağırladı. 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ‘buluşma’ya gelen tüm medya mensuplarının masalarına giderek “hoş geldiniz” dedi.

BAŞKAN ACAR: “HEP KAMU YARARINI GÖZETTİK”

Yemek sonrası konuşan Başkan Acar, sözlerine Türkiye’nin dört bir yanından gelen basın mensuplarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Önemli bir turizm kenti olan Marmaris’te 14 yıldır Belediye Başkanı olduğunu kaydeden Başkan Acar, şu ifadeleri kullandı: “Kentimizin yaşam kalitesini arttırmak, gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, dünya üzerindeki beş bini aşkın turizm destinasyonu arasında varlığımızı sürdürebilmek adına kamu yararını gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamu hizmeti takdir edersiniz meşakkatli bir iş. Siyasi kimliğimiz dışında temel anlayışımız ve düşüncemiz, biraz önce ifade ettiğim gibi, kentimizin, vatandaşımızın yaşam kalitesini arttırmak. 14 yıl boyunca bu anlayış doğrultusunda, çok başarılı uygulamaları, projeleri hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz. Bugün gelinen noktada Marmaris’i, alt yapısı tamamen bitirmiş dünyanın örnek kentlerinden biri olarak nitelendirebiliriz. Coğrafya olarak baktığınızda Marmaris, Tanrı’nın lütfederek yarattığı, yeşil çam ağaçlarının mavi denizle kucaklaştığı dünyanın ender köşelerinden biri.”

“SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Acar, Anadolu Medya Buluşması hakkında ise şöyle konuştu: “Hem kentimizi dışarıya tanıtmak hem de sizlerin önerilerinizi almak amacıyla benzer çalışmalara Denizli, Doğu Karadeniz ve Çukurova bölgelerinde birkaç yıl önce başladık. Bugün siz değerli yerel basın mensuplarını burada ağırlamaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Bu çalıştayda temel amacımız sizleri değişik bölgelerden getirerek, meslektaş olarak sizleri bir arada birleştirmek, dostluklarını burada pekiştirmek. Ve bu cennet Marmaris’imizin memleketlerinizde tanıtımına katkı sağlamak adına bu projeyi hayata geçirdik. Bu iki-üç günlük süre zarfında mesleki olarak değerlendirmelerde bulunacaksınız. Pazar günü Genel Başkanımızın katılacağı toplantıda ülke gündemine dair çok önemli değerlendirmelerin yapılacağını biliyorum. Bu güzel memleketin iki-üç gün de olsa tadını, keyfini çıkartın. Size iyi tatiller diliyorum. Katılımız için hepinize teşekkür ediyorum.”

“BU BİR PARTİ BULUŞMASI DEĞİL, MEDYA BULUŞMASI"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise şunları söyledi: “Organizasyonun planlamasını yaparken ön seçimi öngörmemiştik. Ama denk geldi ve buradan Anadolu medyası umuyorum ve diliyorum ki Türkiye’ye sesini duyurur. Bu bir parti buluşması değil bu bir medya buluşması. Bunun altını çiziyorum, hiçbir şekilde bizim partimizin logosu da yok. Sadece Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağımız var. Marmaris dünyanın en güzel tatil yöresi diyerek Marmaris’ten şu övgü dolu sözlerle bahsetti: “Marmaris dünyanın en güzel tatil yöresi. En temiz denizi ve doğasıyla oksijen deposu. Bu anlamda Anadolu Medya Buluşması’nın Marmaris’in tanıtımına da katkı sağladığını düşünüyorum.
Organizasyonun bugünkü (28 Nisan Cumartesi) bölümünde katılımcılar, “Yerel Medya Çalıştayı”nda bir araya geliyor. Öğleden sonra ise Marmaris’in doğal ve kültürel zenginliklerini keşfe çıkacak