Anadolu Cam, Marmaris Belediyesi'ne cam atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla cam toplama aracı bağışladı.
Aracın teslimi için 29 Ocak günü Türkmenistan Parkı'nda tören düzenlendi. Törende Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aracı Anadolu Cam Kalite, Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Haluk Şardağ'dan teslim aldı. Törene Mariç Belbir ve Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilerinin yanı sıra Anadolu Cam'dan Çevre Uzmanı Kübra Eriçyel ve Geri Dönüşüm Uzmanı Volkan Aydeniz katıldı.
Marmaris'in Türkiye gibi dünyanın bir çok yerinde ilgi çeken bir turizm bölgesi olduğuna dikkat çeken Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Marmaris yaşam standardı giderek yükselen ve turizmdeki yeri nedeniyle dünyanın bir çok yerinden insanların yaşam alanı olarak da tercih ettiği bir yer. Bizlere düşen görev de bu ilgili ile birlikte çevremizi korumak . Anadolu Cam'da camın yeniden geri dönüştürülerek doğaya ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla Marmaris'te atık şişelerin toplanmasıyla ilgili maddi değeri küçümsenmeyecek bir bağışta bulundu. Bu cam toplama aracını bizlere hibe eden Anadolu Cam'a teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu bağış Türkiye'de sadece bir kaç özel yere yapılan bir bağış" dedi.
3 yıldır Anadolu Cam tarafından yürütülen "cam yeniden cam" projesinin Türkiye ekonomisine ve çevreye verdiği katkıya dikkat çeken Anadolu Cam Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Haluk Şardağ ise, "Cam, hiçbir kalite kaybı olmadan sonsuz kere dönüştürülebilen bir malzeme. Camın geri dönüşümünü ülke genelinde arttırmak için 3 yıldır 'cam yeniden cam' adını verdiğimiz bir proje yürütüyoruz. Bu proje ile sadece çevre değil, ilgili tüm tarafların ciddi kazanımlar elde etmesini hedefliyoruz. 3 yılda yaklaşık 300 bin ton camı geri dönüştürdük. Bu sayede de biliyorsunuz camın ham maddesi kumdur, tüm Marmaris'in plajlarındaki kumun eşdeğerindeki kumun tasarrufunu yaptık. 10-12 bin konutun bir yıllık ısınmasını sağlayacak enerji tasarrufu yaptık. 110 bin aracın trafikten çekilmesine eş değer de karbon salınımını engelledik. Bu tasarrufun daha da ileriye götürülmesini sağlamak amacıyla da Marmaris'e cam toplama aracı bağışlıyoruz. Bu araçla Marmaris ve çevresindeki cam atıkların çöpe gitmesini önleyip daha etkin bir şekilde toplanmasını sağlayacağız. Marmaris Belediyesi ile başlattığımız bu örnek işbirliğinin gelişerek süreceğine de inanıyoruz" diye konuştu.
Törende Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Anadolu Cam yetkililerine teşekkür belgesi ve plaket verdi.