ADANA (CİHAN)- Adana’da şiddet kullanarak küçük yaştaki çocuklara da hırsızlık yaptırdıkları belirlenen “Alpaçino” çetesi üyesi 1'i kadın 2'si çocuk 21 kişi adli mercilere sevk edildi. Çete üyelerinden biri görüntü almak isteyen gazetecilere saldırmak istedi.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri,hırsızlık çetesine yönelik 8 aylık takibini sonuçlandırdı. Polis, çalışmalar sonucu suç işlediği tespit edilen 38 örgüt mensubunun açık kimlik ve adreslerini tespit etti. Ardından 25 ayrı noktaya düzenlenen baskınla çeteyi çökertti.
Gözaltına alınan şüphelilerin Adana’nın yanı sıra Mersin ve ilçelerinde 37 olayı gerçekleştirdikleri belirlendi. Suç örgütü üyelerinin hırsızlık mahallerine gitmek için araç kiraladıkları tespit edildi. Daha önce aynı çetede yer alan Mehmet K. ve Fevzi E’nin bir hırsızlık olayının ardından otomobille kaza yapıp öldükleri de bildirildi.
“Alpaçino” lakabından dolayı bu isimle anılan hırsızlık çetesi elebaşı Hüseyin U.’nun etkin olduğu Yüreğir ilçesinde duvarlara da “Alpaçino Çetesi” yazdırdığı ortaya çıktı. 2 yıl önce aynı suç örgütüne “Köstebek” operasyonu ile darbe vurulmuş ve 10 kişi tutuklanmıştı. Polis baskınlarda, 2 tüfek, 74 adet fişek, 412 kök hint keneviri, 12 telefon, 6 adet sim kart, 3 adet çalıntı olduğu tespit edilen battaniye, 2 dizüstü bilgisayar, 1 toplama bilgisayar takımı, 1 kamera, 1 fotoğraf makinesi, 9 rulo halinde esrar ele geçirdi. Çetenin hırsızlık yapmak istemeyen iki kişiyi bovling sopaları ile ağır şekilde yaraladıklarını ve eşyalarını gasp ettiklerini de tespit etti. Gözaltına alınan 21 kişi “Suç işlemek amaçlı örgüt kurma ve yönetmek, nitelikli hırsızlık, konut ve iş yeni dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek, küçük yaştaki çocuğu suça itmek, tehdit ve nitelikli yağma” suçlamasıyla adli mercilere sevk edilirken gazeteciler saldırmak istedi. Polisin güçlükle sakinleştirdiği bir çete üyesi gazetecilere tehditler savurdu.
CİHAN