Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan “Alo 185" çağrı merkezi Denizli’nin 19 ilçesi ve 617 mahallesine hizmet veriyor.
Resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat çalışan Alo 185'de 3 vardiya halinde 15 personel hizmet verirken, merkez modern donanımı ile dikkat çekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren çağrı merkezinin 30 Mart 2014'ün ardından yaklaşık 170 bin çağrıya cevap verdiği ifade edilirken, başvuruların genellikle arıza bildirim ve planlı su kesintileri hakkında bilgi almak için olduğu kaydedildi. Merkezde özellikle arıza ihbarlarına bir an önce müdahale edilerek vatandaşların ihtiyaçlarının zaman kaybedilmeden giderilmesi için kullanılan modern teknoloji dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Alo 185 tarafından sisteme alınan arıza kayıtları zaman kaybedilmeden sahadaki ekiplere online olarak iletiliyor.

"Alo 185 veya "444 9 185"


Çağrı merkezine gelen ihbarların ardından Denizli'nin 19 ilçesinde hizmet veren ekipler tarafından iş programına alınan arızaya ise en kısa zamanda müdahale edilerek vatandaşların ihtiyacı gideriliyor. Denizli'nin her noktasına haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren "Alo 185" veya "444 9 185" numaralı hatlara, su arızaları, kanal arızaları, su kirliliği, kaçak su kullanımı, arızalardan kaynaklanan fiziki su kaçakları hakkında ihbarda bulunulabiliyor. Bunun yanında vatandaşların çağrı merkezini arayarak, fatura borç bilgisi öğrenme, eski borç bilgisi sorgulama işlemlerini de yapabilecekleri ifade ediliyor.

"Alo 185, 24 saat vatandaşımızın hizmetinde"


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart ile birlikte birçok hizmeti Denizli genelinde vermeye başladıklarını belirterek, bunların başında da alt yapı hizmetleri olduğunu söyledi. Büyükşehir yapılanmasını en hızlı ve en verimli bir şekilde tamamlayan Türkiye'deki örnek büyükşehir belediyesi olduklarına dikkati çeken Başkan Zolan, Alo 185 çağrı merkezinin yenilenen modern donanımıyla dikkat çektiğini vurgulayarak, "Artık bütün şikayetler belli bir noktada toplanıyor. Vatandaşlarımız Denizli'nin neresinden ararsa arasın tek merkeze ulaşıp şikayet ve önerilerini iletebiliyor" dedi. Arıza ve şikayetlerin sisteme kayıt olduktan hemen sonra sahadaki ekiplere anında ve online olarak iletildiğini anlatan Başkan Zolan, "Bu otomasyon vatandaşlarımıza en iyi ve en kaliteli şekilde hizmet verebilmeyi sağlamada çok önemli. Alo 185 çağrı hattımız 24 saat vatandaşımızın hizmetinde. Amacımız en kısa sürede vatandaşımızın ihtiyacının tespit edilerek, sorunun giderilmesidir" diye konuştu.