Soma’daki maden ocağında meydana gelen felaketten saatler sonra sağ çıkartılan madenci Hasan Demirci, kendimi ‘‘Dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum dedi. Maden ocağında sürekli yeni doğacak bebeğini düşündüğünü belirten Demirci, ‘‘Yer altında hep Allah’ım çocuğumu görmeyi nasip et diye dua ettim.’’ dedi.
Hasan Demirci 31 yaşında. Evli 8 yaşında bir çocuğu var. İkincisi ise 1,5 ay sonra dünyaya gelecek. Birlikte çalıştığı birçok arkadaşı onun kadar şanslı değildi. Soma’daki maden ocağında meydana gelen felaketten saatler sonra sağ çıkartıldı Hasan Demirci. İçerde mahsur kaldığı sırada yaşadıklarını ise İHA kameralarına anlattı. Kendimi ‘‘Dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum diyen Demirci, ‘‘Maden ocağında sürekli yeni doğacak bebeğini düşündüm. Yer altında hep Allah’ım çocuğumu görmeyi nasip et diye dua ettim.’’ dedi.

ARKADAŞLARIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BAYILDI
Gündüz vardiyasında çalıştığını belirten Demirci, saat 15:00 civarında işim bitti. Tam çıkacağım sırada kara bir duman üzerimize geldi. O sırada bize yukarı çıkmayın gaz maskelerinizi takın aşağıya doğru gidin dediler. Bir tek ben yoktum. Benim yanımda 100-110 kişi vardı. Sonra işçilerin herhangi bir olumsuz durumda sığınacağı kaçamak yerler vardı oraya gittik. Oradan bize temiz hava verildi. Temiz havayı alınca biraz rahatladık. Ama ne kadar temiz hava verilse de pis hava da geliyordu. Bundan dolayı bayılan ve fenalık geçiren arkadaşlarımız oldu.’’ dedi.

ALLAH’IM DOĞACAK ÇOCUĞUMU GÖRMEYİ NASİP ET
Olay anında hep 7 aylık hamile eşini ve doğacak çocuğunu düşündüğünü belirten Demirci, ‘‘Allah’ım doğacak çocuğumun yüzünü göster. Beni çocuklarıma bağışla diye dua ettim. Ellerimi açtım hep dua ettim. 8 yaşında bir çocuğum daha var. 1,5 ay sonra eşim ikinci çocuğumuzu doğuracak. Hep onu düşünüp dua ettim.’’ dedi.

DÜNYAYA YENİDEN GELMİŞ GİBİYİM
Yer üstüne çıktığında saatlerin 22:25’i bulduğunu belirten Demirci, bizim hemen revire aldılar. Temiz hava verdiler. Sonra hastaneye götürdüler. Eşime de o sırada sağlıkçı arkadaşların telefonundan haber verebildim. Eşim sesimi duyunca rahatladı. Kendimi dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum. Yaşamak gibisi yok. Tabi ölen arkadaşlarım için çok üzgünüm. Benim yanımda çalışan iki ekip arkadaşım öldü. Bir arkadaşımın eşi 15 dün sonra doğum yapacaktı. Yer altındayken üşüdüğüm için bana kazağını çıkarıp verdi. Onun için de öldü dediler ama tam emin değilim. Umarım yaşıyordur. Allah onu da çocuklarına kavuştursun’’ dedi. Bir daha maden ocağına girecek misin sorusuna mecburum diyerek karşılık veren Demirci, borçlarım var. Çalışmak zorundayım. Ama borçlarım bitince bir daha girmek istemiyorum.’’ dedi.

ÖLÜLERİN ARASINDA EŞİNİ ARADI
Saatlerce hastanelerde ölü ve yaralılar arasında kocasını aradığını belirten Zehra Demirci ise ortada hiçbir şey yok. İsim bekliyorsun. O an yaşadıklarımı anlatamam. Çok zor bir durum. Sürekli Allah eşimi çocuklarıma bağışlasın diye dua ettim. Elimden başka bir şey gelmiyordu. Benim eşim kurtuldu. Acım hafifledi ama burada herkesin ocağına ateş düştü. O anki durum çok kötü cenazelere bakmak. Cenazelerin arasında eşini aramak, hastaların içinde aramak, acaba aralarında o var mı? Ölülerin içinde mi yaralıların içinde mi? O anda çok kötü duygular yaşıyorsunuz.’’ dedi.

AĞLAMA ANNE BABAM GELECEK
Kocaman yüreği ile sürekli annesini teselli eden 8 yaşındaki Mehmet ise Babamı çok merak ettim.
Annem çok ağladı. Onu hep teselli ettim. Ağlama dedim. ‘’ dedi.