Türkiye’nin deprem bölgesinde olduğunu ve depremle yaşamayı öğrenmemizin gerekliği üzerinde duran Başkan Tin, 1999 depreminden sonra çıkartılan yapı denetimi kanunu ile binaların denetim altına alındığını söyledi. Devletin gereken önlemleri aldığını ifade eden Başkan Tin, başta kamu kurum ve kurulularının hizmet verdiği binaların depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini ve halen de çalışmaların sürdüğünü aktardı.
2011 Ekim ayında yaşanan Van depreminde devletin gücünün bir kez daha görüldüğünü anlatan Başkan Tin, “Depremzedelerimizin yaraları kısa süre içinde sarılmış, yeni ve modern konutlarla insanlarımıza daha yaşanır bir şehir armağan etmiştir. Devletimizin öncelikli görevlerinden bir tanesi insanlarımızın modern sağlam binalarda yaşamlarını sürmesine yardımcı olmaktır. Bunun yanında kentsel dönüşüm çalışmalarına da destek vererek eski binaların yerine daha sağlam binaların yapılmasını da teşvik etmiştir. Gerek 1999 Gölcük depremi ve gerekse de Van depremi sonrasında atılan bütün adımlar önemsenmelidir. Tabiiki burada vatandaşlarımızın da deprem konusunda duyarlı olması gerekiyor. Projesiz, denetimsiz, kısacası bilinçsiz yapılaşmaya artık yeltenmemesi, buna yeltenenlere de belediyelerimizin fırsat vermememsi gerekmektedir. Dolayısıyla sağlam yapılar ve güvenli yaşam ortamları oluşturmak zorundayız. Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında alınması gereken tüm tedbirleri ihmal etmeden almamızın gerektiğini artık herkesin bilmesi ve uygulaması gerekmektedir. ” dedi.
Başkan Tin, son olarak yaşanan tüm depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza da tekrar Allah’tan rahmet diledi. Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın dedi.