ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Alanya ilçesine çalışmak için gelen gencin, dün öğle saatlerinde bir duvar kenarına bıraktığı çanta polisi alarma geçirdi.
Alınan bilgiye göre, Mersin’in Toroslar ilçesinden iş için gelen Kadir Kaya (24), içinde elbiselerinin bulunduğu çantasını koyacak yer bulamadı. Saat 13.00 sıralarında çantasını Şekerhane Mahallesi Şevkibey sokakta bulunan duvarın yanına bırakarak ayrıldı.
Gece teravih namazından sonra vatandaşlar tarafından uzun süre aynı yerde bekleyen çanta fark edildi. Polise bilgi verilmesi üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bomba imha ekibini olay yerine çağırdı. Tam bu sırada Kadir Kaya olay yerine geldi ve çevrede toplanan vatandaşlara ne olduğunu sordu. Durumu öğrenen Kaya, polise giderek çantanın kendisine ait olduğunu ifade etti. Polise eşyalarını gösteren Kaya, Alanya’ya iş için geldiğini belirtti. Çantasını koyacak herhangi bir yer bulamadığını ifade eden Kaya’nın elbise çantasından kelepçe çıktı. Kaya, kelepçeyi soran polise, bir güvenlik şirketinde iş bulduğunu, evraklarını tamamladığını ve işe başlayacağını anlattı. Kaya, ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.
CİHAN