Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan iki yangında yaklaşık 6 hektar kızılçam ormanı ile tarım alanı zarar gördü.
Alanya’nın Demirtaş beldesi Yaylakonak Köyü’nde çıkan kızılçam ormanı yangınında yaklaşık 6 hektar zarar gördü. Yangında ilk müdahale Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale araçları tarafından yapıldı. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmasına başlandı.
Bir diğer yangın ise Yayla yolu üzeri Alibodalar Mahallesi’nde çıktı. Yangın yol kenarından başlayarak yayıldı. Kısa sürede Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangına müdahale etti. Yangında yaklaşık 4 dönüm kızılçam ormanı ile meyve bahçelerinin zarar gördü. Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait 4 itfaiye aracı, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve 2 yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

KAYMAKAMLIK UYARDI
Alanya Kaymakamlığı Facebook ve twitter hesabından yangına karşı takipçilerini uyardı. Alanya Kaymakamlığı ?@alanyakym isimli twitter hesabından, “Bölgemizdeki meteorolojik şartlar ve ormanlarımızdaki yangın hassasiyeti normale dönünceye kadar gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” şeklinde uyarı yapıldı.