Sendikanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cankurtaran piknik alanında düzenlediği Uçurtma Şenliğinde öğretmenler ve aileleri güzel bir gün yaşadılar. Gökyüzünü süsleyen uçurtmalar çocuklarla anne babaların birlikte nitelikli bir zaman geçirmelerini sağlarken, uzun yıllar unutulmayacak bir çocukluk hatırası da belleklerde yerini almış oldu.
Erkeklerin, kadınların, çeşitli yaş kategorilerindeki çocukların katıldığı yarışmalarda futbol topları ve satranç takımları gibi hediyeler sahiplerini buldu. Halat çekme yarışması, çuval yarışması, kaşıkta yumurta taşıma yarışması, uçurtma yarışması, yüz metre koşu yarışmaları gibi müsabakalarla hem yarışmacılar, hem de izleyiciler çocuklar gibi eğlendi. 
Şube Başkanı Aydın Karaca yaptığı açıklamada; “Aktif Eğitimciler olarak üyemiz olan olmayan tüm meslektaşlarımızı davet ettiğimiz şenliğimizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının özüne uygun olarak üyelerimizin çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmelerini amaçladık. Aldığımız izlenimler ve değerlendirmelere göre başarılı olduğumuzu görüyoruz. Hep çocuklar bizden bir şeyler öğrenecek değil, bizim de çocuklardan öğreneceğimiz önemli şeyler var. Çocuklar oyun oynarken, arkadaşlık kurarken, öbür çocuğun mesleğine, meşrebine, memleketine, siyasi görüşüne hiç bakmaz. Kişinin kendisine önem verir, saygı duyar, ortak noktalarda ne kadar buluşabilirlerse arkadaşlık yaparlar ve oyunlar oynarlar. Galiba yetişkinler büyüdükçe etraflarına psikolojik duvarlar örmeye, tanımadıkları insanları kolayca sınıflandırmaya ve ötelemeye başlıyorlar. Sen şucusun, öteki bucu dedikçe bir de bakıyorsunuz kalabalıkların içinde insanlar yapayalnız kalmaya başlıyorlar. Topluma önderlik eden insanların başını sonunu düşünmeden sarf ettikleri kırıcı sözler sadece karşısındaki kişiyi değil, toplumu kırıyor, milli birlik duygularını zedeliyor. Bu konuda şu çocukların kendini yetişkin zanneden büyüklerine beden diliyle verdikleri önemli mesajlar olduğunu düşünüyorum.” Dedi.