Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Genel Sekreteri Mehmet Tekin, dört ayda 25 bin 210 üye sayısına ulaştıklarını söyledi. AES Muğla İl Temsilciliği tarafından, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi. İl merkezi ve ilçelerden çok sayıda eğitimcinin katıldığı toplantıda, Genel Sekter Tekin bilgi verdi.

1 Mart 2012 tarihinde kurulmalarına rağmen 15 Haziran’dan itibaren üye kayıtlarına başladıklarını belirten Tekin, kuruluş aşamasındaki çalışmalardan bahsetti. Türkiye’de sendikalara üye olmayan yüzde 40’lık bir kesim bulunduğuna dikkat çekerek, “Kendi arkadaşlarımızla Ankara’da iki gün süreli bir çalışma yaparak, sendikanın yol haritasını çıkarmaya çalıştık. Ayrıca hiçbir sendikaya üye olmayan 967 öğretmen arasında bir araştırma yaptık.” dedi. Sendika olarak siyasi partilerin arka bahçesi olarak anılmak istemediklerinin altını çizen Tekin, “Sorduğumuz öğretmenlerimizin çoğu, ‘Sendika eşittir siyaset.’ diyor. Üye olmayan öğretmenlerimiz, ‘Ben düz bir öğretmenim, hiçbir siyasi partiyle, kurumla, kuruluşla anılmak istemiyorum.’ diyor. Biz bütün siyasi partilere, siyasetin kurumlarına, bütün siyasilere aynı mesafede olacağız. Herhangi bir siyasi partiyle anılmak istemiyoruz. Kim yaparsa yapsın, bu ülkenin değerleriyle çelişmeyen, bizim millî ve manevî değerlerimize ters düşmeyen kim yaparsa yapsın beraber olacağız. Ayni çizgide hareket edeceğiz. Aslında sendikaların siyasi partilerle birlikte olmasının bir ehemmiyeti var. Siyasi parti büyüdükçe sendika da büyür, çünkü o partinin her türlü imkânından istifade etme hakkına sahipsiniz. Siz hiçbir partiye mensup olmazsanız, herhangi bir yere gitmezseniz büyümeniz, oluşumuz çok yavaş ve geç olur. Ona rağmen 15 Haziran’da kurulan sendikamız, dört ayda 25 bin barajını aştı. Dünya sendikalar tarihinde en hızlı büyüyen sendika olarak ifade edilecek. Bugünün en yetkili sendikaları bile bu seviyeye 12-13 yılda geldi.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Tekin, ikinci düsturlarının haklarını meşru yollardan aramak olduğunu vurgulayarak, “Eylem yapacaksak, öğrenciyi okulda bırakıp eyleme gitmeyeceğiz. Bizim hakkımız, haksız yollardan elde edilmez. Eylemin ses getirebilmesi için beraber hareket edilmesi lazım. Aynı düşünce etrafında birleşilmesi lazım. Sorunları ilk önce dile getireceğiz, yürümemiz gerekiyorsa çocukları sınıfta bırakıp eyleme gitmeyeceğiz. Üçüncüsü ise biz bir hakkımızı elde ederken bir başkasınınkini gasp etmeyeceğiz. Sendikamızla birilerini bazı koltuklara taşımak için uğraşmayacağız.” şeklinde konuştu.