Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Yörükoğlu ile birlikte dernek üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyet Kudüs’e ziyaret gerçekleştirdi. 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Kudüs, Eriha, Yafa ve El Halili şehirlerini gezen dernek üyeleri gezi sonrası diğer dernek üyeleriyle izlenimlerini paylaştı.

Ziyaretin ayrıntılarını aktaran dernek başkanı Hakan Yörükoğlu “Üç büyük dinin merkezi Kudüs’ü, dünyanın en eski şehri kabul edilen Eriha şehrini, Osmanlı’nın bahriye şehri olarak bilinen Yafa şehrini ve El Halili şehrini ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz esnasında gördük ki ecdadımız Osmanlı’nın eserleri hala ayakta. Özellikle Kanuni Sultan Süleyman’ın hayırları vakıflar aracılığıyla halen ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta. Elbette bunlara bizatihi şahit olmak bizleri oldukça etkiledi.” dedi.

Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği
Başkanı Yörükoğlu, "Kudüs Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin bir arada ibadet ettikleri bir merkez. Ancak İslam dünyası için oldukça sıkıntılar yaşanan bir merkez. Kamuoyunun da yakından takip ettiği sıkıntıları yerinde görme ve ızdırabını hissetme durumumuz oldu. Zaten her ne kadar kültürel bir gezi olarak planlamış olsak da gezimizin rotasının Kudüs olması bizlere bir sorumluluk da yükledi. Dernek üyelerimiz ile izlenimlerimizi paylaştık. İslam dünyasının sıkıntıları üzerine akıl yürütmek ve çevremizle paylaşmak suretiyle gezi amacına ulaşmış oldu.” diye ifade etti.

Ziyaret mekanlarını da aktaran Yörükoğlu en çok Muallak Taşı’ndan etkilendiğini dile getirdi. “ Gezimiz süresince 4 şehirde birçok önemli mekanı ziyaret ettik. Bunların bazıları Halil-ül Rahman Camii, Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra Camii (Hz. Ömer Camii )’nde yer alan Muallak Taşı-ki beni en çok etkileyen yerdi-; zira peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer. Oraların kutsal topraklar olmasının bir nedeni de belki birçok peygamberin kabrinin yer alması. Hepsini ziyaret etme imkanı bulduk. Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Hz. Yakup, Hz. Davut, Hz. İshak peygamberlerin Hz. Musa’nın kabirlerini ziyaret ettik. Ayrıca Hz. İsa’nın doğduğuna inanılan yer olan Doğuş Kilisesi ve Kıyam Kilisesini görme imkanı da bulduk. Lut gölünü gördük-ki deniz seviyesinin 4 yüz metre altında. Bir de Napolyon’u yenen Osmanlı paşası Cezzar Ahmet Paşa’nın savunduğu Kale’yi ziyaret ettik. Zaten en çok etkilendiğim konulardan biri de Osmanlı eserlerinin hala dimdik ayakta durmasıydı.” diyerek sözlerini tamamladı.