Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi Karaman ve Akkonak mahallelerinin üst yapı yapım çalışmalarına başlıyor. Çalışmaları ihalede  edilen bölge için en düşük fiyatı veren Amiroğlu şirketler grubu üstlenecek. 

Üst yapı baştan aşağı yenilenecek

Alt yapı çalışmaları nedeniyle oluşan tahribatın tamamen yenileneceğini söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir olduktan sonra yapılan görev paylaşımında sokaklar merkez ilçe belediyelerin sorumluluk alanı olurken ana yol ve caddeler  Büyükşehirin sorumluluk alanı olarak belirlendi. Bu yüzden bu iki mahallede yapacağımız çalışmaları Merkezefendi Belediyesi ile beraber yürüteceğiz. O yüzden iki belediye tek ihaleye girdik.  Yapılacak çalışmaların tek firma tarafından yapılması  ise çalışmların daha hızlı bir şekilde yürümesini sağlayacak. Merkezefendi belediyesi ile ayrı ihalelere girmiş olsaydık iş akışında aksamalar yaşanabilir ve yapılan işte bir bütünlük oluşturmajta güçlük çekecektik. Bu da iş süresinin ve maliyetin uzamasına sebep olacaktı.” İfadelerini kullandı. 

Çalışmaların hızlı bir şekilde yürümesi için gerekli ön hazırlıkları yaptıklarını belirten Amiroğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Amiroğlu, “Daha erken sürede teslim etmek için elimizden geleni yapcağız ancak şuan ki iş süremiz 180 gün olarak planladık.” dedi. 

“Yağışlarda lokal sorunlar yaşadık”

Denizli’de geçtiğimiz gün yaşan su baskınlarıyla ilgili yapılan alt yapının yetersiz olduğu yönünde yapıla eleştirilere cevap veren Başkan Zolan, “yoğun yağış nedeniyle bazı bölgelerimizde su giderlerin ağzı bi anda tıkandı. Bu tıkanıklık nedeniyle lokal su baskınları oluştu. Özellikle Merkez Bankasının önünde bu yaşandı. Su giderlerine hemen müdehale edilmesiyle yaklaşık 10-15 dakikada  su çekilmiiş oldu. alt yapıda bir sorun olsaydı o suyu tahliye etmek saatler sürebilirdi.” dedi.
Zarar görenlerin zararı karşılanacak
Su baskınlarında zarar bazı iş yerlerinin  zarar gördüğünün hatırlatılması üzerine başkan Zolan, “zarar gören esnafların masraflarını belirlleyip karşılayacağız.  Alt yapı yaparkende yaşanan bakınlarda zarar görenlerin zararını karşıladık. 

Pamukkale Belediyesi ayrı ihaleye girecek

Pamukkale Belediye Başknımızda arzu ediyordu ama 6 ayda bir an önce yapıp bitirme konusunda Pamukkale Belediyesi’nin planlarına uymadı. Pamukkale Belediyesi’nin alanının biraz geniş olması sebebiyle  1 yıla varan bir süre içinde tamamlamayı düşünüyor. Maliyet palnlamalarını da buna göre planlmışlar. Pamukkale sınırları içinde kalan sorumluluk alanlarımızı biz yine yapacağız. Sokaklar ise Pamukkale Belediyesi tarafından ayrıca yapılacak.” dedi.
Yapılan konuşmların ardından hazırlanan protol anlaşması hep beraber imzalandı.