Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, "Ülkemizin tam bağımsız olması noktasında her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumu bildirmek istiyorum. Merhum şair Mehmet Akif Ersoy’un da söylediği gibi inşallah bundan sonra ülkemizin bir daha İstiklal Marşı yazılacak bir noktada olmamasını temenni ediyorum.Bunun için elimizde ki bütün imkanları seferber edeceğimi,her türlü çalışmayı ve her türlü fedakarlığı yapacağımı bir kez daha yinelemek istiyorum.Laik Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve müdafaa edilmesi içinde herkesi göreve çağırıyorum." dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iktidarının en büyük hedefi Türkiye’nin tam bağımsız olması,özgür ve huzur dolu bir ülke haline gelmesidir diyen CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Arslan, "Bizler bu amacımız uğruna bütün fedakarlıkları yapıyor ve siyasi mücadelemizi hız kesmeden sürdürmeye devam ediyorum.Türkiye 13 yıllık bir iktidar döneminde karanlık bir çağa girmiş, özgürlükleri kısıtlanmış, eğitimsel bir çöküş yaşamış ve fakirleşmiştir.Ortaya çıkan tablo tam bir borç sarmalı durumudur. Bu şartlar altında vatandaşlarımızın huzur dolu bir yarına bakmaları imkansızdır. Her yeni güne ülke gündeminde olan karanlık oyunlarla uyanan Türk milleti,bu kaos ortamında yaşamanın bedelini 13 yıldır çok ağır bir şekilde ödemektedir. Her gün bir yolsuzluk ve hırsızlık haberi, her gün bir cinayet, her gün kadına şiddet haberleriyle uyandığımız bir Türkiye’de yaşıyoruz, CHP iktidarının gelmesi halinde yapacağımız düzenlemeler ile vatandaşlarımız özgür bir hayat sürecek ekonomik kalkınma yaşayacak,işsize iş bulunacak herkesin çalıştığı ve kazandığı bir Türkiye olacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda bizler elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz.Bütün vatandaşlarımızdan bu yönde destek bekliyoruz.Bu karanlık dönemi geride bırakmak için bütün vatandaşlarımızın CHP’de kenetlenmesini,partimizi iktidar etmek için çalışmasını ve oy veresini istiyorum.Bizler sizlere sunduğumuz çözüm önerileri ile Aydınlık yarınları vaat ediyoruz. Seçim sırası artık sizlerdedir.
Yaklaşık 13 yıldır Türkiye’de uygulanan rejim ile karanlık oyunların içine çekilmeye çalışılan Türkiye’de ki bütün yurttaşlarıma ve hemşerilerime sesleniyorum.Gelin hep birlikte ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunu bozalım. Bu gün ki siyasi oyunlardan uzak kalarak CHP iktidarına bir şans verelim ve 7 Haziran’da iktidarı sandığa gömerek CHP iktidarında aydınlık yarınlara birlikte çalışıp birlikte kavuşalım.Merhum şairimizin dediği gibi İstiklal Marşı’nda ki ilk cümlesinde dediği gibi “Korkmayın” bu korku imparatorluğunu yıkmak sizin elinizde diyerek sözlerime son verirken, 94 yıl önce bugün kabul edilen İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum.ve tam bağımsız bir Türkiye yaratmak için,CHP iktidarında buluşmak üzere hepinize sevgiler saygılar sunuyorum." dedi.