KAYSERİ (CİHAN)- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik zaman zaman ortaya çıkan şiddetin son bulmasında kararlı olduklarını belirterek, vatandaşlardan da destek istedi. Akdağ, “Vatandaşımız, şiddet eğilimi içerisinde olan kişilere karşı da razı olmadıklarını göstersinler. El birliği ile yaparak kötü davranışı engelleyebiliriz.” dedi.
    Bakan Akdağ, Kayseri programı kapsamında Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un üniversiteleri ile ilgili bilgi verdiği toplantıya katıldı.
    Ardından da basına kapalı olarak düzenlenen il sağlık koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Akdağ, hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetin ve saldırın son bulması adına çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
    Akdağ, şöyle konuştu: “Zaman zaman sağlık kuruluşlarında, özellikle acil servislerde sağlık çalışanlarımıza sözle ya da fiili şiddetle karşılaşıyoruz. Buna asla müsaade etmeyeceğimizi ve kabul etmediğimizi herkese bir kerede Kayseri’den duyurmak istiyoruz. Kuşkusuz AK Parti hükümetlerinin sağlıkla ilgili ortaya koyduğu performanstan halkımız memnun. Geçmişle kıyasladıklarında nasıl iyi hizmet aldığını biliyor. Vatandaşımız, sağlık çalışanı ve sağlık kuruluşlarıyla arasındaki ilişki iyidir. Bu çok daha iyi olacak. Kabalık, maganda kültürünün hastanelerde ortaya koyanlarla karşılaşıyoruz. Bu genel olarak vatandaşımızın genel anlamda kültürünü yansıtmıyor. Ender olaylardır. Tahammül edemeyeceğimiz olaylardır. Sıkıntı ve iş yükü içerisinde bir sağlık çalışanı var. Doktor, hemşire, sağlık çalışanı bu insana görev anında hücum edilecek. Saldırılacak. Bu doğru değil. Halkımızın hak arama yolları açıktır. 184 numaralı telefonumuz 24 saat açıktır. Vatandaşımız sağlık hizmeti alamıyorsa mutlaka 184’ü aramalıdır. Bunlar geçmişte hiç yoktu. Vatandaşımızın hakkını arayabileceği mekanizmalar açık.”
    Bakan Recep Akdağ, şiddeti yok etmekte kararlı olduklarını vurgulayarak, “Şiddete sıfır tolerans mantığı ile yaklaşıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız sürecek. Ben bütün halkımızın desteklerini bekliyorum. En azından etraflarında bu davranışlarda olanlara karşı bu konuda razı olmadıklarını göstersinler. Bunu el birliği ile yapabilirler. Kötü davranış bu şekilde de engellenebilir.” diye konuştu.
CİHAN