Bugün saat 17.30 sırasında, Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Mehmek Akif Ersoy Mahallesindeki dere içerisindeki boş arazide yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, mahallede bulunan dere içindeki otluk arazide, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, arazinin otluk olması ve rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde araziyi sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Servise haber verdi. Olay yerine hemen itfaiye ve polis ekipleri sevk edilirken, arazinin yanındaki evlerde kalan vatandaşlar, yangının evlerinin bahçelerine sıçramaması için ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra olay yerine gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale etti.

ERKEN MÜDAHALE EDİLDİ

İtfaiye ekiplerinin 5 araç, 15 personelle yaklaşık 45 dakikalık çalışma ile söndürdüğü yangın bir hektarlık alanda etkili oldu. İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle yangın, arazinin yakınında bulunan akaryakıt istasyonuna yaklaşık 20 metre kala söndürüldü. Yangın nedeniyle arazi içinde bulunan Eski Davutçular Mezarlığındaki bazı mezarların üstü yandı.
Soğutma çalışmaları yapılan yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışmalar sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.