TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü Danışma ve Değerlendirme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Küçük tarafından verilen seminerde, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı bünyesindeki Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘4004–Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları ve 4005-Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrı Programları’nın kapsamı, başvuru süreçleri, proje yürütücülerinin dikkat etmesi gereken noktalar akademisyenlere ve öğretmenlere aktarıldı.
4004–Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrı programında bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılmasını hedefleyen projelerin desteklendiğini aktaran Prof. Dr. Küçük, 4005-Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çağrı programında ise öğretmenlerin, akademisyenlerin kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve geliştirilmesini amaçlayan projelerin hayata geçirilmesinin amaçlandığını söyledi. 
TÜBİTAK’ın 4004-4005 çağrı programlarında proje desteklerinden faydalanmak isteyen proje yürütücüsü adayı akademisyenlere ve öğretmenlere projelerin hazırlanması aşamasında dikkat etmeleri gereken püf noktaları aktaran Prof. Dr. Küçük, projelerin içerik aktarımı, yaygın etkisi ve yapılabilirliği konularında katılımcılara tavsiyelerde bulundu.  
Yoğun ilgi gören seminer, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Can’ın değerli bilgileri katılımcılarla paylaştığı için Prof. Dr. Mehmet Küçük’e teşekkür etmesi ve çiçek takdim etmesiyle son buldu.