Denizli'de büyük ümit ve hayallerle beklenen AK Vadi Projesi'nin yapımına başlandı. 92.200 metrekare alanı kapsayan Ak Vadi projesinin, Haziran ayında tamamlanıp hizmete sunulacağı belirtildi.

Denizle Belediyesi, 2009’da 5 yıl içinde yapımı için kamuoyuna açıklanan ve 77 Dev Proje arasında yer alan bir projeyi daha hayata geçirdi. Sevindik Vadi Projesi, yapımı süren AK Vadi projesinin ardından kentin 2. vadi projesi olarak yerini aldı.
   Vadi, 300 günde tamamlandıktan sonra Denizli’nin en gözde mekanları haline gelecek. Denizli Belediyesi kontrolünde inşaata başlayan firma, öncelikle yıllarca açıkta akan suyun kapalı sisteme alınmasıyla işe başladı. Böylece bölgeye yayılan kötü koku ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış olunacak. İş, makineleri vadinin ortasında kalan açıkta akan dereyi borular içine alınıyor. Vadi, çalışmanın tamamlanmasını ardından bir resim tablosu gibi işlendikte ortaya çıkmaya başlayacak.

   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 yıldır Denizli’nin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını şimdi ise sıranın vadi projelerine geldiğini belirterek, şöyle dedi:

‘2004 yılından bugüne Denizli’nin her noktasına eşit hizmet götürdük. İnsanların yorucu ve stresli ortamlardan uzak kalabileceği, doğayı içinde hissedebileceği mekanlar oluşturduk. Özellikle çevresel ve sosyal yaşam alanı oluşturmada Denizli’nin farklı bölgelerinde büyük kent parkları yaptık. Kentsel koşuşturmaca içinde insanların kendilerine zaman ayırabilecekleri, sağlıklı bir yaşam için spor yapabilecekleri mekanlar yaratmaya devam ediyoruz. İkinci koşu ve bisiklet yolu ile şehrin farklı bölgelerinde onlarca yeni parkı hizmete sunduk.
   Denizli'nin dört bir yanında gerçekleştirilen büyük park projelerinin ardından şimdi de sıra büyük vadi projelerine geldi. Bu kapsamda ilk olarak AK Vadi Parkı'nın yapımı sürüyor. Türkiye’nin sayılı Ege’nin ise en büyük parklarından biri olacak. Şimdi ise Sevindik Vadi Parkı Projesi’ni hayata geçirdik. Bir önceki belediye başkanımız ve şu anda Denizli Milletvekilimiz Nihat Zeybekci döneminde başlayan bu projenin ihalesi yapıldı ve imalatına başlandı. Bu vesileyle projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyi 10 ay gibi bir sürede bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.’

  Başkan Zolan, Sevindik Vadi Projesi’nin tek başına Denizli’deki yeşil alan miktarını 0,3 m2 artıracağını sözlerine ekledi.
 
-SEVİNDİK VADİ PROJESİ-

  Sevindik Vadisi bu bölgede yaşayan insanların, yeşillikler içinde dinlenip spor yapma olanağı sunacak. Çocuklar ise eğlenerek öğrenme becerilerini geliştirecek.

Vadi Park 92200 m2 alanı kapsıyor. İçinde, giriş meydanı, yaprak bitki gösteri alanı, su oyunları alnı, kafetarya, seyir terasları, tarih bahçesi, mini golf alanı, spor alanı, sosyal tesis, paintball alanı, oyun treni, ağaç altı oturma meydanı, yeşil amfi, bob kart istasyonu alanı, paten pisti, yeşil labirentler, çocuk oyun macera alanları, tırmanma oyun alanları, jimnastik platformu, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru, dinlenme alanları, şelale ve su öğeleri, kelebek vadisi ve otopark alanları olacak.