AK Parti’de 2001 yılından bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış isimler vefa iftarından bir araya geldi. Binlerce AK Partili’nin katıldığı iftar yemeği gövde gösterisine dönüştü. Gecede kuruculara karanfil ve teşekkür belgesi verildi. 
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeği DEDA Düğün Salonları’nda gerçekleşti. “Büyük vefa” teması ile yapılan ve eski kurucuların da katıldığı iftar yemeğinin ana gündem maddesini Cumhurbaşkanlığı seçimleri oluşturdu. AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe belediye başkanları ve partinin kuruluşundan bu güne kadar görev yapmış isimlerin hazır bulunduğu iftar yemeğini açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Avni Örki, önemli mesajlar verdi. 

“İKİNCİ ÖNEMLİ ADIM İÇİN VAKİT GELDİ”
“Türk siyasi tarihinin en kirli ittifakına karşı aziz milletimizle yeni Türkiye yolunda büyük bir adım attınız” diyerek konuşmasına başlayan Örki, “Bundan üç beş ay önce Devlet kuşatma altına alınmıştı. Milli irade ve demokrasi itibarsızlaştırılmıştı Recep Tayyip Erdoğan’a ailesine ak kadrolara en ağır saldırılar yapılıyor, iftiralar atılıyordu. Hiçbirine izin vermediniz operasyonlara engel oldunuz pusu kurmaya çalışanların oyunlarını bozdunuz. Allah sizlerden razı olsun.30 Mart sınavını başarıyla verdik. Bu yeni Türkiye yolunda önemli bir adımdı. Artık ikinci önemli adım için vakit geldi. Ak Parti iktidarıyla yazılan hizmet destanlarına yeni bir başlangıç yapmanın zamanı gelmiştir” dedi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DEĞİNDİ
10 Ağustos tarihinin güçlü Türkiye yolunda yeni bir sayfanın açılacağı tarih olduğunu yineleyen Örki, “Bu güne kadar girdiği sınavlardan teşkilatlarının samimiyeti çalışkanlığı cesareti ile başarı ile çıkan Ak Parti 10 Ağustosta da disiplinini bozmadan çalışmalıdır. İl ve ilçe danışmalar, sandık yönetim kurulları toplantıları, mahalle yönetim kurulu toplantıları üye ve ev ziyaretleri aksatılmadan yapılmalıdır. Ak kadrolar birbirine karşı anlayışlıdır. Küskün dargın kimse bırakmadan yol arkadaşlarının teşkilat çalışmalarına katılımını kolaylaştırmalıdır. Bu halka geniş diğer partilerden olan insanların partimizle tanışmalarını sağlamalıyız. CHP MHP ve diğer partililere sesleniyorum büyük Türkiye idealiyle çalışıyoruz.Buyurun gelin sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Ak Partide millet için çalışmanın zevkini yaşayacaksınız” dedi. 

KURUCULARA SESLENDİ
Kuruculara seslenen ve “Genel Başkanımız Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin aydınlık yarınlarını inşa etme konusunda 14 Ağustos 2001 yılında çok önemli bir adım attınız” diyen Örki, “Sadece bir partinin değil yeni ve güçlü Türkiye’nin temellerini attınız. Sizlerin kurduğu partimizin vizyonu ve çalışmalarıyla bugün müreffeh Türkiye idealine emin adımlarla ilerliyoruz. Döneminizin şartlarında kahramanca mücadele ederek bize aydınlık bir gelecek umudunu verdiğiniz için, sizlere Denizli Ak Parti Teşkilatı adına yürekten teşekkür ediyorum. Yeni Türkiye yolunda partimiz adına üstlendiğiniz ve üstleneceğiniz sorumlulukların gereğini fazlasıyla yerine getireceğinize olan inancımla sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.
Örki’nin ardından konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milletvekilleri Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi ve teşkilata duyulan güveni içeren ifadeler kullandı. Binlerce AK Partili’nin katıldığı iftar yemeği gövde gösterisine dönüştü. Gecede kuruculara karanfil ve teşekkür belgesi verildi. Gece, toplu aile fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.